ANNONS

Fransk chokladmousse med endast ägg och choklad!

/

Choklad

,

Dessert

,

Nyttigt

,

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Ja du läste rätt, endast ägg och choklad! Och lite vatten och en nypa salt men det räknas inte. Och den här moussen är hur god som helst kan jag meddela. Vår fina granne Annika brukar bjuda på den här när vi är där på middag. Hon gör den med en fransk choklad som hon köper när dom är i Frankrike, där detta recept står på förpackningen. Jag brukar också få chokladen när dom varit där, lucky me! Chokladen är 52 procentig och jag har inte testat med någon mörkare sort än. Den här blir alldeles lagomt söt och är en perfekt avslutning på en god middag. Och hur bra är det inte att den är så god utan att den innehåller vare sig grädde eller socker. Känns bra att bjuda barnen på också, dom älskar den.
Du behöver till 1 portion:
25 g choklad
1 tsk vatten
1 ägg
En nypa salt
Jag brukar göra 4 portioner, fyrdubblar alltså receptet då.
Gör så här:
Smält chokladen tillsammans med vattnet över vattenbad eller i mikron. (Var extra försiktig i mikron så du inte bränner chokladen.) Rör ihop tills chokladen och vattnet gift sig.
Ta ägget och separera gulor och vitor.
Blanda först ner lite av den avsvalnade smälta chokladen försiktigt i gulan. Fortsätt med resten av chokladen och rör ihop tills det är ordentligt blandat.
Vispa vitan tillsammans med en nypa salt till ett styvt skum. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att vitan ramlar ut.
Vänd försiktigt ner en tredjedel av vitan i choklad/äggulesmeten. Vänd ner resten pö om pö. Se till så att smeten är ordentligt blandad.
Ha i smeten i glas/skål och kyl i minst tre timmar.
Servera med tex bär, nötter, riven choklad. Den är god som den är rakt upp och ner men det är aldrig fel med något som bryter av eller lite crunch.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Testa, så god!

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00