ANNONS

Korvgryta med rotsaker och senapskräm

/

Grytor

,

Korvrätter

,

Middag

,

Rotfrukter

,

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Hej!
Här kommer recept på en av hela familjens favoritgrytor så här på hösten. Perfekt vardagsrätt när rotfrukterna är i säsong och knappt kostar något. Rotfrukter är så gott och smaken av lagerblad och kryddpeppar ger den perfekta smaken tillsammans med korven. Och sen senapskrämen som pricken över i. Mums! Tummen upp att den inte tar mer än en halvtimme att göra.
Du behöver till ca 4-5 portioner:
6 potatisar
200 g kålrot
3 morötter
1 liten purjolök
500 g falukorv av bra kvalitet
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 lagerblad
10 kryddpepparkorn
Salt
Persilja
Senapskräm:
Turkisk yoghurt
Dijonsenap
Salt, svartpeppar
Gör så här:
Skala och ansa potatisar, kålrot, morötter och purjolök. Skär grönsakerna och falukorven i bitar.
Koka upp vatten och smula ner buljongtärningen. Tillsätt lagerblad och kryddpepparkorn. Lägg ner potatis, kålrot och morötter och låt koka 8-10 minuter.
Lägg ner purjolök och korv och låt koka ytterligare 2-3 minuter. Smaka av med salt.
Senapsyoghurt: Blanda matyoghurt med dijonsenap. Smaka av med lite salt och peppar.
Servera senapsyoghurten till grytan.
Toppa med lite persilja.
”Med inspiration från Ica”

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Hoppas ni haft en bra helg! Jag har haft pappersarbete och hemmajobb varvat med familjemys.. Jocke och Elin har fixat med hennes rum, skruvat ihop garderob bl.a. Alla möbler kom inte som vi trodde i veckan så fortsättning följer… kommer bli så bra när det blir klart!
Ha en fortsatt fin kväll!

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00