ANNONS

Fisksoppa med lax, torsk och räkor

/

Fisk och skaldjur

,

Soppa

,

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Hej!
Wow vad detta är gott! Fisksoppa, eller gryta…vet inte vad jag ska kalla den riktigt. Det här måste ni bara göra om ni gillar fisk. Passar helg som en lite lyxigare vardag.
Du behöver till ca 4-5 portioner:
400 g laxfilé
400 g torskfilé
1/2 purjolök
4 potatisar
2 morötter
2 msk tomatpuré
8 dl vatten
3 dl grädde (jag hade matgrädde)
2 msk hummerfond
Dill
Smör till stekning
Salt, svartpeppar från kvarn
Cayennepeppar
Till servering:
Handskalade räkor
Aioli
Färsk dill
Vitlöksbröd
Gör så här:
Skala och dela purjolök, potatis och morötter i små strimlor och bitar. Fräs snabbt i smör under omrörning en gryta.
Tillsätt tomatpurén och fräs snabbt runt lite till.
Häll i vatten och hummerfond och låt småkoka i 15 minuter.
Under tiden delar du fisken i mindre bitar, ca 2×2 cm. Lägg ner dom i soppen och låt sjuda tills fisken är klar, ca 5 minuter.
Rör ner grädden. Smaka av med kryddor och dill.
Toppa med aioli, handskalade räkor och dill vid servering.
Servera med vitlöksbröd och ett gott glas vitt.
Smaklig spis!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Så god!!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


De nya gråa sopptallrikarna från Mateus fick jag i födelsedagpresent. Älskar dom!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


I helgen är det dags att inse att hösten är här och ställa in grejer från altan, tömma poolen m.m. Även om det ska bli sommarvärme just i helgen så blir den inte mer långvarig än en dag eller så. Och så ska det sista i Elins rum göras klart, nästa vecka kommer möblerna. 👏🏻 Vill verkligen hinna med att baka med barnen också…och laga god mat, som alltid.
Ha en fin helg!

0
5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00