ANNONS

Torsk i ugn med soltorkade tomater, bacon och ost

/

Fisk och skaldjur

,

Gratänger

,

Middag

,

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Hej!
Den här fiskrätten! Magisk! Favoritsmaker och en av toppfiskarna hos oss, även om barnen petar bort de soltorkade tomaterna, som alltid. Undrar när eller om de kommer lära sig äta det. Något av det svåraste att lära sig tycka om enligt mina tjejer. Något av det godaste om du frågar oss föräldrar.
Men oavsett de soltorkade tomaterna så är det här en riktig fiskfavorit som sagt. Och den går på ca 30 minuter att fixa. Perfekt och lite lyxigare vardagsrätt.
Du behöver till 4 personer;
600 g torsk (jag använde frysta filéer)
1 burk crème fraiche gourmet fetaost och soltorkade tomater
1 dl grädde
Soltorkade tomater i olja, valfri mängd
1 paket bacon
Riven parmesanost
Salt och citronpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Tina fisken och torka den torr med hushållspapper. Lägg filéerna i en lagom stor ugnsfast form. Krydda med salt och citronpeppar.
Rör ihop crème fraichen och grädden, häll över fisken.
Strimla de soltorkade tomaterna och strö dom över fisken. Avsluta med den rivna parmesanosten.
In i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Klipp baconet i mindre bitar och knaperstek medan fisken är i ugnen. Strö sen den över innan servering.
Servera med ris eller pressad potatis och en god sallad.
Smaklig spis!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Den här såsen!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Något att testa i veckan…
Ha en fin kväll!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00