ANNONS

Kyckling Alfredo

/

Kyckling

,

Middag

,

Pasta

,

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Hej!
Fredag igen, visst går det fort! Och jag tipsar åter igen om en god pasta till helgen. En återkommande favoriträtt hos oss och det bästa är att du lagar allt i samma gryta. Pastan får koka i såsen, så smidigt. Det går snabbt och blir otroligt krämigt och gott!
Du behöver till 4 portioner:
4 kycklingfiléer
1 liten gul lök
3 klyftor vitlök
4 dl grädde
3 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
300 g tagliatelle
Salt och svartpeppar från kvarn
70 g färsk bladspenat
2 dl riven parmesanost
Några blad basilika
Smör till stekning
Gör så här:
Dela kycklingfiléerna i lagom stora bitar. Stek dom i smör i stekpannan. Ställ åt sidan.
Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök tillsammans med smör i en stor kastrull eller gryta utan att löken tar färg. Slå över grädde och vatten.Tillsätt buljongtärningen och lägg ner pastan i kastrullen. Låt koka i cirka 8 minuter och smaka av med salt och peppar. Tillsätt bladspenaten, kycklingköttet och riven parmesan och rör om.
Lägg upp pastan på ett serveringsfat, toppa med färsk basilika. Servera på en gång med vitlöksbröd till.
Smaklig spis!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Ha en bra fredag!
 

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00