ANNONS

Kladdkaketårta

/

Choklad

,

Födelsedagar

,

Kladdkakor

,

Tårtor

,

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Hej!
Kladdkaketårta är perfekt när du inte har så mycket tid att lägga ner men ändå vill ha en fin tårta. Och god framförallt. Ta inte för stor bit bara, den är dubbelt så mäktig med sina två bottnar. Jag ville ha en högre tårta, därav två…räcker såklart med en också. Jag gjorde den här till min födelsedag och ville göra det enkelt då jag skulle vara borta innan. Bakade kladdkakorna och ställde i kylen ett par dagar före. Den vita choklad frostingen och dekoreringen gjorde jag samma dag. Alla moment går snabbt och är enkla. Då jag var sugen på mint så använde jag mintessence i frostingen och så hade jag After Eight bl.a. som dekorering. Jag köper essence och pastafärg hos Lyckas med mat. Du kan göra den smak och färg på frostingen som du gillar och tycker passar.
Kladdkaka:
Bakad i 18 cm springform.
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl kakao
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Sätt bakplåtspapper i botten på springformen.
Smält smöret.
Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter.
Kladdkakan är klar när ytterkanten är fast och det har blivit ett yttre hölje på kakan bara. Det ska dallra i mitten när du skakar formen. Ställ i kylen över natten så är den perfekt sen.
Gör två kladdkakor om du som jag vill ha högre tårta.
Vit choklad frosting med smak av mint:
150 g vit choklad
100 g rumsvarmt smör
300 g Philadelphiaost
2 dl florsocker
Mintessence
Mintgrön pastafärg
Gör så här:
Grovhacka och smält sen den vita chokladen över vattenbad.
Vispa ihop smöret och Philadelphiaosten till en fluffig smet.
Ha i den smälta chokladen och vispa ihop så smeten blir jämn och fin.
Ha i mintessence och färg i lagom mängd.
Tillsätt florsockret och vispa snabbt ihop. Vispar man för länge blir frostingen för lös.
Ha i frostingen i en spritspåse och ställ i kylen en liten stund.
Montering:
Ta fram den ena kladdkakan på ett fint fat. Spritsa på frosting på hela kakan. Lägg på den andra kakan. Spritsa på resten av frostingen och avsluta med att dekorera tårtan efter tycke och smak.
Till dekorering använde jag:
After Eight
Macarones
Pistagenötter
Mynta
Guldflingor
Chokladpinnar

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Lycka till!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00