ANNONS

Pasta med kräftstjärtar och sparris

/

Dukning

,

Fisk och skaldjur

,

Middag

,

Pasta

,

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Hej fredag!
Fredagspeppad! Huset är städat och en ledig och extra trevlig helg väntar. Och här kommer en grymt god och krämig fredagspasta som helgtips. Hinner eller orkar du inte göra denna till middag idag så gör den någon av de andra helgdagarna. Rekommenderas!
Du behöver till 4 portioner:
Tagliatelle till 4
1 burk kräftstjärtar i lake
1 schalottenlök
1 färsk röd chili
2 klyftor pressad vitlök
1 knippe sparris
2 dl vitt vin
3 dl grädde
1 dl crème fraiche
2 msk hummerfond
Salt och svartpeppar från kvarn
Santa Maria Seafood & Fish krydda
1 nypa socker
Smör till stekning
Sparris eller persilja till garnering
Gör så här:
Låt kräftstjärtarna rinna av i ett durkslag.
Skölj sparrisen, ta bort den hårda delen längst ner och dela resten i mindre bitar. Stek den i smör tills den fått lite färg. Inte för länge, godast med krispigheten kvar. Lägg åt sidan.
Finhacka chili och schalottenlök, fräs snabbt i smör tillsammans med de pressade vitlöksklyftorna.
Häll på vinet och låt koka ner tills ca 1/2 dl återstår. Häll på grädden, ha i hummerfonden och rör ner crème fraichen.
Smaka av med salt, svartpeppar, seafood & fish kryddan och en nypa socker.
Låt puttra ihop lite och koka pastan under tiden.
Rör ner sparrisen och kräftstjärtarna i såsen så dem blir varma.
Rör ihop såsen med pastan på ett fat eller i en skål.
Garnera med hel stekt sparris eller persilja.
Servera med vitlöksbröd och ett glas vitt.
Smaklig spis!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Den här kryddan är såå god till fisk och skaldjur. Köp!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Solrosor alltså… 😍

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Så gott!
Ha en underbar helg!
 

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00