ANNONS

Kall parmesansås

/

Grillat

,

Såser, dressingar och röror

,

Sommarmat

,

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Godkväll!
Den här magiskt goda parmesansåsen jag gjorde igår passar bra till kött och kyckling. Utmärkt tillbehör till grillat, flera grilltillfällen har vi kvar hoppas vi! Men den funkar även till en köttbit som är tillagad utan grill. Jag stekte på kött i stekpannan igår, gjorde ugnsrostad delikatesspotatis och serverade med den här såsen och en fräsch sallad. Så gott, och det blev rester kvar till lunchen idag… Såsen var ännu bättre när den stått och dragit, så är det i princip alltid.
Du behöver:
2 dl crème fraiche, ej lätt
1 1/2 dl riven parmesanost, längre lagrad=mer smak
1 pressad vitlöksklyfta
Några droppar pressad citron
1-2 tsk flytande honung
Hackad färsk timjan
Salt, svartpeppar från kvarn
Gör så här:
Blanda ihop crème fraiche, parmesan och pressad vitlök. Smaka av med citron, honung och kryddor tills du får den smaken och balansen du gillar.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Den här ugnsrostade färskpotatisen med honung och balsamvinäger har väl ingen missat nu.. hade delikatesspotatis istället för färsk igår. 👌🏻

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Testa det här!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00