ANNONS

Blåbärskaka med crumble i långpanna

/

Bakat

,

Frukt och bär

,

Mjuka kakor

,

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Hej!
Har ett sånt sug efter blåbär,så att det är säsong för de goda bären just nu känns väldigt passande. Så goda i filen på morgonen, i smoothies, i bakverk m.m…och i den här kakan allra minst. Saftig med en god crumble uppepå. Perfekt med långpannekakor att frysa in och bara ta fram vid tillfälle. Det går bra att halvera receptet och göra i en springform (22-24 cm) med. Skär då upp den i fina tårtbitar. Justera tiden något, ha koll med stickan. Alla ugnar är olika. På mitt jobb t.ex är allt klart 10-15 minuter tidigare jämfört med hemma i min egen ugn.
Du behöver:
200 g mjukt smör
3 dl strösocker
Skalet av 1 citron
4 ägg
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
5 dl frysta blåbär
Crumble:
100 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk kanel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Börja med att röra ihop smuldegen/crumblen. Nyp ihop alla ingredienser till en deg. Ställ åt sidan.
Vispa smör och socker fluffigt. Ha i citronskal och vispa ner ett ägg i taget.
Rör ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen varvat med mjölken till en jämn smet.
Tag fram blåbären ur frysen och blanda dem i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på långpannan. Ha ut smeten jämt och smula sen över smuldegen.
Grädda i ugnen i ca 30-40 minuter. Ha koll med stickan som ska vara torr.
Servera med rårörd vaniljkräm/vaniljvisp eller ät kakan som den är, god så med.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Mums!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00