ANNONS

Strawberry Mojito Cheesecake

/

Dessert

,

Sommarmat

,


Hej!
Nu ska jag dela med mig av den goda och somriga desserten jag bjöd tjejerna på middagen häromveckan. Den har jag haft på min ”att testa” lista länge. Den var med i Tidningen Hembakat för ett par år sedan, tror det var Daniel Lakatosz recept om jag inte minns fel. Somrigare än så här blir det knappast!
Du behöver:
Botten:
200 g digestivekex
50 g smält smör
Fyllning:
6 gelatinblad
4 äggulor
2 dl strösocker
500 g färskost
5 dl vispgrädde
1 lime, saften
1 kruka mynta
2-4 droppar grön hushållsfärg
220 g frysta jordgubbar
2-4 droppar röd hushållsfärg
Jordgubbsgelé:
3 gelatinblad
180 g jordgubbar skurna i bitar
1/2 dl strösocker
1 lime, saften
Garnering:
Färska jordgubbar
Mynta
Lime
Gör så här:
Botten:
Mixa/krossa kexen. Blanda kexsmulorna med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en 20 cm springform med bakplåtspapper i botten. Ställ formen i frysen ca 20 minuter.
Fyllning:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt. Vispa färskost och grädde pösigt i en annan skål. Blanda ihop äggblandningen med färskostblandningen jämt i två skålar.
Mixa lime och mynta slätt med en stavmixer. Värm tre av gelatinbladen i micron tills de smält helt, ca 10-15 sekunder. Blanda de smälta gelatinbladen med lime/myntablandningen. Häll gelatinblandningen i en av skålarna med färskostblandning. Mixa med stavmixer så det blir klumpfritt. Tillsätt några droppar grön färg och blanda väl. Häll smeten över botten och banka formen mot köksbänken ett par gånger så alla luftbubblor försvinner. Ställ kakan i frysen i frysen ca 30 minuter tills den stelnat en aning.
Värm jordgubbarna i en kastrull och sila sedan bort fruktköttet. Värm resterande tre gelatinblad i micron tills de smält, ca 10-15 sekunder. Blanda ner gelatinbladen i jordgubbssaften och låt svalna. Häll ner jordgubbsgelatinet i den resterande skålen med färskostblandning och mixa med stavmixer så det blir klumpfritt. Tillsätt några droppar med röd färg och blanda väl. Häll smeten över den fasta myntasmeten och banka formen mot köksbänken ett par gånger så alla luftbubblor försvinner. Ställ cheesecaken i frysen ca 45 minuter eller tills den stelnat.
Jordgubbsgelé:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm jordgubbar och strösocker i en kastrull ca 5 minuter. Tillsätt limesaft och gelatinblad i den varma blandningen. Rör väl och låt svalna ca 10 minuter. Häll jordgubbsgelén över cheesecaken. Ställ i frysen minst 6 timmar.
Garnering/Servering:
Låt cheesecaken stå framme i rumstemperatur minst 30 minuter innan servering. Ta försiktigt bort formen, använd en vass kniv och skär runt kakan. Garnera med jordgubbar, limeskivor och mynta.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Kanske en dessert att göra till kräftskivan!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


[wpvideo v239ZCS3 ]
Mums!
 

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00