ANNONS

Sallad med jordgubbar och halloumi

/

Frukt och bär

,

Grönsaker

,

Sallad

,

Sommarmat

,

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Hej!
Jag befinner mig på semester, därför bloggen uppdateras lite sporadiskt och inte med så jämna mellanrum denna veckan. Ni som följer mig på Instagram har kunnat se på stories. Ni ska få se bilder från våran resa i ett senare inlägg. Regn har det varit överallt dit vi kommit. Vi bestämde våra utflykter efter SMHI, som lovade uppehåll överallt. Tji fick vi, men vi har haft jättekul ändå så det har inte spelat någon roll. Idag åkte vi från ett soligt Göteborg, ka-ching på det, vidare till vackra Fjällbacka.
Den här goda salladen jag hittat hos Diadonna, vi kan kalla den sommarens godaste, är fantastisk som den är till t.ex. lunch. Eller ät den till grillat. Vi hade den till grillad kyckling en kväll. Magiskt! Glöm inte att göra limevinägretten till!
Du behöver:
2 nävar ruccola
2 nävar bladspenat
1 pkt halloumi
1/2 gurka
1/2-1 liter jordgubbar
1 avokado
Solroskärnor
Olivolja att steka i
Limevinägrett:
2 msk olivolja
1/2 lime, saften
1 msk honung
Salt, svartpeppar från kvarn
Gör så här:
Skiva halloumi och stek i olivolja tills den blivit gyllenbrun. Låt vila en minut och skär sen i tärningar.
Grovhacka ruccola, bladspenat och solroskärnor.
Snoppa och halvera jordgubbarna.
Halvera och skiva gurkan.
Gröp ur avokadon och skär i mindre bitar.
Blanda ingredienserna till vinägretten.
Lägg upp allt på ett fat och ringla vinägrett över.
Ät och njut! Så fräscht och gott!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Mums!
Ha en fin kväll så hörs vi snart igen!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00