ANNONS

Caesarsallad med räkor

/

Fisk och skaldjur

,

Sallad

,

Såser, dressingar och röror

,

Sommarmat

,

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Hej!
Nu är värmen här på riktigt! Vad passar då bättre än en fräsch sallad, bästa sommarmaten. Då vi hade mycket räkor i frysen så gjorde jag en smarrig caesarsallad med dom igår till middag. Till det en hemmagjord caesardressing. Så mycket godare än färdigköpt om man har tid och ork. Rekommenderar verkligen receptet på den här!
Du behöver till 4 portioner:
1 kg räkor med skal
1 huvud Roman eller Cosmopolitansallad
1 pkt bacon
250 g körsbärstomater
1 1/2 dl riven parmesanost
Krutonger
Caesardressing
Caesardressing:
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 tsk Zeta sardellcrème
1 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
1 tsk kapris
1 dl finriven parmesanost
1 1/2 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
Worcestershiresås
Salt och svartpeppar från kvarn
Gör så här:
Börja med dressingen. Obs! Alla ingredienser måste ha samma temperatur.
Knäck ägget i en hög smal bunke. Pressa i vitlöksklyftan. Lägg i senap, citronsaft, sardeller och kapris, parmesan och oljorna. Sätt ner en mixerstav till botten. Starta den och lyft sakta till ytan. Blir fluffig direkt! Smaka av med salt, peppar och worcestershiresås.
Skala räkorna och ställ dom i kylen. Klipp baconen i lagom stora bitar och knaperstek dom. Skölj och hacka romansalladen. Blanda den med lite av dressingen och lägg upp på ett stort fat. Dela tomaterna och lägg på dom. Strö över hälften av den rivna osten. Lägg på räkor, bacon, krutonger. Ringla över lite mer dressing och ha på resten av osten.
Smaklig spis!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Håller på att förbereda middagsbjudning tills ikväll. Har fixat fördrinkar och efterrätt. Lite förplock kvar att ordna, varmrätten gör jag när gästerna är på plats. Blir dukning både inne och ute. Ska bli så kul! Håll utkik för goda recept som kommer efter den här kvällen…
Ha en fin dag, och glöm inte att dricka i värmen!

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00