ANNONS

Pastasallad med kyckling och vitlöksdressing

/

Grönsaker

,

Kyckling

,

Pasta

,

Sallad

,

Såser, dressingar och röror

,

Sommarmat

,

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Hej!
Den här pastasalladen, godaste! En av våra favoriträtter året runt, även om den passar som allra bäst en varm sommardag. Vi sa det igår, den här skulle vi kunna äta varje dag. Det är den här kombinationen, med sweet chilisåsen som man blandar med pastan och sen kycklingen, soltorkade tomaterna m.m och sen halloumin…melonen… obeskrivligt gott helt enkelt! Och sen min vitlökssås till… 👌🏻👌🏻
Du behöver:
Inga exakta mått, ha i det du tycker blir lagom…
Pasta, Strozzapreti från Zeta är godast!
Sweet chilisås
Kycklingfilé, eller Salladskyckling från Kronfågel
Salladsblandning
Gurka
Tomater
Rödlök
Soltorkade tomater i olja
Halloumi
Vattenmelon
Salt, svartpeppar från kvarn
Honungsgrillkrydda (Santa Maria)
Olivolja
Smör till stekning
Till servering:
Vitlöksbröd
Vitlökssås (recept längre ner)
Gör så här:
Koka pastan, häll av vattnet och blanda pastan med en liten skvätt sweet chilisås.
Dela kycklingfilé i lagom stora bitar. Stek i smör. Krydda med salt och honungsgrillkrydda. Använder du salladskyckling så stek dom tinade bitarna snabbt i lite smör och krydda med honungsgrillkryddan.
Tärna halloumin och stek den på medelvärme tills den blir gyllenbrun.
Skär gurka och tomater i lagom stora bitar. Skiva rödlöken. Strimla de soltorkade tomaterna.
Blanda pastan, kycklingen, salladen, gurkan, tomaterna, rödlöken, soltorkade tomater, kycklingen och halloumin på ett fat eller i en fin skål. Ringla över lite olivolja. Ha på svartpeppar från kvarn.
Servera med vattenmelon, vitlöksbröd och vitlöksdressing.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.



Den här pastan!

Den här honungsgrillkryddan är outstanding att krydda med när du steker kyckling!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Min vitlökssås:
2 dl turkisk yoghurt
3 msk majonnäs
2 tsk flytande honung
1-2 pressade vitlöksklyftor
Salt, svartpeppar från kvarn
Persillade
Gör så här:
Blanda ihop allt utom persilladen och låt stå och dra ett tag. Krydda lite persillade ovanpå vid servering.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Dessa smaker!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Perfekt lunch eller middagstips, passar närsom!
Ha en trevlig helg!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00