ANNONS

Nubbesallad

/

Fisk och skaldjur

,

Förrätt

,

Högtider

,

Plockmat

,

Såser, dressingar och röror

,

Smårätter

,

Sommarmat

,

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Hej!
Ingen midsommar utan nubbesallad! Visst är det så att om den görs med ansjovis så kallas den gubbröra? Och om den görs med matjessill så är det nubbesallad? Rätta mig gärna om jag har fel. Jag gör alltid den här nubbesalladen och den är väldigt god. På knäcke, eller gör den ibland som förrätt på kavring. Eller bara som den är på midsommarbuffétallriken.
Du behöver:
1 burk matjesill
3 kokta potatisar
2 hårdkokta ägg
1 dl gräddfil
1 1/2 dl majonnäs
4 msk kaviar
1 liten rödlök
1/2 dl purjolök
1/2 dl dill
Salt och svartpeppar från kvarn
Gör så här:
Blanda gräddfil, majonnäs och kaviar i en bunke. Finhacka rödlök och purjolök och blanda i. Hacka potatisen i små bitar. Likaså äggen. Finhacka dillen. Skär matjessillen i små bitar. Blanda ihop allt ordentligt men försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
Servera med knäckebröd, kavring, öl eller en liten nubbe.
Smaklig spis!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Ha en fin dag!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00