ANNONS

Ugnsstekt laxsida med dillslungad färskpotatis och romsås

/

Dessert

,

Dukning

,

Fisk och skaldjur

,

Förrätt

,

Högtider

,

Lax

,

Potatis

,

Såser, dressingar och röror

,

Sommarmat

,

Tilltugg

,

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Hej!
Vilken nationaldag igår! Värmerekord, med 31 grader hos oss! Vi hade middagsgäster och menyn var så god och somrig. Hade planerat en annan förrätt och efterrätt, men fick ändra det och ta till snabba nödlösningar då jag somnade hos Daga kvällen innan. Skulle egentligen gått upp och gjort klart dom på kvällen nämligen. Så lätt hänt vet ni alla som har barn! 😀

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Trots det fina vädret dukade jag inne. Vi har kvällssol på vår altan och vi har inte hunnit få upp tillräckligt med skydd för solen än. Så för varmt! Men vi började med bubbel där iaf, och efterrätten avnjöts också där.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Vi började med bubbel ute som sagt och linschips med crème fraiche, stenbitsrom och dill.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Nödlösningen blev en fantastiskt god smörgåsbakelse direkt från fiskdisken på Ica Maxi, rekommenderas!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Varmrätten apade jag nästa rätt av med inspiration från Starwoman
Hel laxsida i ugn kryddade jag med salt och citronpeppar, jag har alltid citronpeppar på lax. Hyvla smör uppepå och in i ugnen på 150 grader. Jag tempade den till 50 grader.
Kall romsås:
Inga exakta mått, blanda ihop på känsla.
Crème fraiche
Majonnäs
Finhackad rödlök
Dill
Stenbitsrom
Salt och svartpeppar

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Dillslungad potatis med sparris och sockerärtor:
Du behöver:
Färskpotatis
Sparris
Sockerärtor
Dill
Salt och svartpeppar
Smör till stekning
Gör så här:
Koka färskpotatisen.
Skölj och bryt bort nederdelen på sparrisen. Dela sen sparrisen i lagom stora bitar. Stek den snabbt i smör i stekpanna. Inte för länge då det ska vara krispighet kvar. Ställ åt sidan.
Koka upp sockerärtor snabbt. Inte heller här för länge. Häll av vattnet.
Smält smör i stekpannan, lägg i den kokta färskpotatisen, sparrisen, sockerärtorna och hackad färsk dill. Rör runt och häll upp på ett fat eller i en skål. Salta och ta några varv med pepparkvarnen.
Servera!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Och till sist blev det vanilglass med limemarinerade Solleröjordgubbar, såå gott!
I eftermiddag måste jag fixa de sista växterna till altan och framsidan, Jocke ska ta fram spapoolen, vädret säger regn men vi hoppas dom har fel!
Ha en bra fredag!

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00