ANNONS

Firar med Italiensk Smörgåstårta

/

Allmänt

,

Kalas och fest

,

Smårätter

,

Sommarmat

,

Tårtor

,

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Hej!!
Äntligen kan jag berätta att från och med idag hittar ni min blogg här hos bästa köket.se
Det ska firas med en supergod Italiensk smörgåstårta vilken du hittar recept på längre ner. Rekommenderas till Mors Dag på söndag, ni glömmer väl inte den?!
Hos mig kommer du hitta enklaste snabbaste vardagsmaten och bakverken tillsammans med barnen, till mer avancerad matlagning eller tårtor som kräver timmar i köket. Ibland dyker det även upp recept på någon god drink eller tilltugg.
Samt bild på någon av mina dukningar då det är roligaste jag vet.
Lite allt möjligt blir det och jag hoppas gamla som nya läsare ska trivas här inne hos mig.
Varmt välkomna!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Jag älskar italienska smaker så här har jag komponerat ihop det jag gillar till en magisk smörgåstårta. Det är så festligt och gott med smörgåstårta och passande nu med alla härliga dagar och firanden vi har framför oss!
Den här räcker till ca 8-10 bitar…
Du behöver:

12 landgångsskivor
 
Fyllning bas:
Det här är din bas som du utgår ifrån:
5 dl crème fraiche 34% (lätt blir för lös)
2 burkar á 150 g Cantadou färskost vitlök och örter
2 dl majonnäs
Salt och peppar
 
Fyllning 1:
7 stora msk av basen
1 msk soltorkad tomatcremé (burk från Zeta)
5 st strimlade soltorkade tomater i olja
 
Fyllning 2:
6 stora msk av basen
1 förpackning á 70 g salami
 
Fyllning 3:
5 stora msk av basen
1 liten finhackad rödlök
6 finhackade cocktailtomater
1 förpackning mozzarella
 
Dekoration:
Ruccola
Salami
Bresaola
Minimozzarella
Oliver
Cocktailtomater i olika färger
Cantaloupemelon
Salta pinnar
Krossade rotfruktschips
 
Gör så här:
1. Börja med att skära bort alla kanter på bröden.
2. Fyllning 1: Blanda ihop de 7 stora msk av basen med soltorkade tomatcremen och de strimlade soltorkade tomaterna.
3. Fyllning 2: Finhacka salamin och blanda ihop med 6 stora msk av basröran.
4. Fyllning 3: Finhacka mozzarellan, rödlöken, tomaterna och blanda med 5 msk av basröran.
5. Montering:
Lägg ut tre landgångsskivor
6. Börja bre ut första lagret. Börja med soltorkade tomaterröran. Lägg sedan på nästa lager bröd. Men lägg bröden tvärs över dem första bröden du lade ut i botten, alltså inte längs med på samma sätt. Detta för att få en med hållbar smörgåstårta.
7. Bre på nästa lager, salamiröran.
8. På med ett ytterligare brödlager, lägg dessa tvärs över dem bröden du lade ut sist, man tänker omlott. Bred ut det sista lagret fyllning, mozzarellan, löken m.m. Avsluta sedan med det sista omgången landgångsbröd.
9.  Känn på tårtan så att den är jämn och fin. Ojämnheter går att fixa till med hjälp av händerna. Spackla på resten av det som är kvar av basen jämt och snyggt runtom hela tårtan. Ställ in i kylen en stund medans du förbereder dekorationen. Eller förbered fram till hit dagen innan. Då blir tårtan ännu saftigare.
10: Dela cocktailtomaterna, låt oliver och minimozzarella rinna av. Skär melonen. Sen är det bara att gå loss med dekorering efter eget tycke och smak med så mycket du vill ha av allt. Jag fäste ruccola samt rullad bresaola runtom. Hade lite ruccola uppepå, snurrade till salamin lite. Öste på med allt annat. Jag missade att köpa rotfruktschips insåg jag sen när det var försent. Krossa några såna i handen och strössla över, det ger ett gott crunch!
Smaklig spis!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Fick tag på de ljuvligaste rosorna på Ica idag, underbar färg!!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Foto: Copyright 2019. All rights reserved.


Tack för att du kikade in här, ha en underbar fredag!
Kram
Jenny

1
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00