ANNONS

Spaghetti alla Puttanesca

/

Pasta

,

Samarbeten

,

Godkväll!

När jag i samarbete med Smakbox fick hem en box laddad med smakrika ingredienser från Zeta var det som julafton för mig. Jag älskar det italienska köket och Zetas produkter, använder dom ofta. I boxen låg också ett recept som blev gårdagens middag.

Spaghetti alla Puttanesca är en medelhavsinspirerad rätt med goda och smakrika ingredienser som chili, oliver, körsbärstomater, sardeller och kapris. Du kokar ihop dom och blandar med spagetti.

Jag hade förväntningar att det skulle vara gott. Men det var mycket mer än så, magiskt gott! Måste ha receptet på bloggen för det här kommer vi laga många gånger hos oss.
Stort gilla från hela familjen. Daga petade bort oliverna då hon har svårt för det men resten slank ner med god aptit.

Du behöver till 4 portioner:

2 burkar Zeta Körsbärstomater
2-3 hackade vitlöksklyftor
1/2 röd chili, finhackad
2 1/2 tsk Zeta Sardellcrème
eller 4 st Zeta Sardeller, grovhackade
1/2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
1 burk Zeta Leccino-oliver urkärnade (290g)
2 msk Zeta Kapris medelstora
2 msk bladpersilja hackad
400 g Zeta Spaghetti Casa Di Luca

Gör så här:

Fräs vitlök, chili och sardellcréme i olivolja utan att de får färg.

Tillsätt tomaterna, oliver och kapris.

Låt sjuda under lock i 30 minuter.

Rör om då och då.

Koka spaghettin mjuk men spänstig, ”al dente”, i rikligt med saltat vatten.

Spara lite vatten innan du häller av vattnet och vänd ner spaghettin i såsen.

Späd med pastavattnet om du önskar mer vätska.

Strö över persilja och servera.

Servera gärna med färskriven parmesan och vitlöksbröd.

Gör det här!

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00