Salt kolapannacotta, chokladmousse och mandarin

Hej!
En fantastisk dessert kommer här!
Söt, salt, lent chokladig och lite syrlig, den har allt helt enkelt!
Istället för att göra moussen i receptet så använde jag Ekströms färdiga chokladmousse med crisp då jag hade ett sånt paket i skåpet, supergod.
Sen dekorerade jag med frystorkade hallon, riven choklad och citronmeliss.
Hade inga kakor hemma,
annars är det extra gott med crunchet från dom så skippar inte dom nästa gång.
Skålarna skrapades rena, alla älskade desserten här hemma!
Du behöver till 8 portioner:
Pannacotta:
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1 burk dulce de leche
1/2 tsk flingsalt
Chokladmousse:
3 dl vispgrädde
100 g hackad mörk choklad
Vid servering:
4 clementiner
8 krossade chokladcookies
Gör så här:
Lägg gelatinblad i kallt vatten.
Pannacotta: Koka upp vispgrädde i en kastrull, ta från värmen. Vispa genast ner dulce de leche. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem under fortsatt vispning. Rör ner flingsalt.
Häll smeten i 8 glas eller skålar.
Ställ i kylen minst 4 timmar.
Chokladmousse: Värm vispgrädde (Obs! koka ej). Ta från värmen och rör ner choklad.
Låt svalna helt i kylen.
Vid servering:
Vispa chokladmoussen fluffig.
Toppa pannacottan med moussen, clementiner skurna i hinnfria klyftor och krossade chokladcookies.
Ät och njut!
”Recept från Ica”




Nu fortsätta med helgens projekt…
Hoppas helgen varit bra!