ANNONS

Kyckling i krämig tomatsås med parmesan

/

Kyckling

,

Pasta

,

Hej!

Fredag och ledig helg!
Eller ledig och ledig, har en del fix och förberedelser med företaget men styr den tiden själv, skönt!
Och Elin har dansshow med Miranda både lördag och söndag på Mora Gymnasium. Rekommenderar att gå dit och kolla på alla duktiga elever på Kulturskolan, finns en del biljetter kvar och showerna brukar vara mycket uppskattade! 

Elin kom hem igår med ett väldigt ont knä som var svullet, blått och hon skrek och grät när hon skulle böja det. Fick bli en tur till doktorn som ordinerade alvedon och vila.
Hoppas verkligen hon kan dansa i helgen.
Imorse var hon iaf bättre. Hon har en del problem med sitt ena knä från och till och var till en sjukgymnast med det ett antal ggr i höstas. 

Nu till ett gott middagstips!
Och enkelt och snabbt som vi gillar när man har mindre tid och ork på fredagseftermiddagen.
Om vi inte äter tacos eller pizza på fredagskvällarna så blir det ofta en god pasta.
Älskar tomatsås och den här krämiga med parmesan och kyckling är så god. Om du vill kan du göra en egen men om du vill att det ska gå snabbt och enkelt så köper du den färdiga från Barilla. Jättegod den med.

Du behöver:

4 kycklingfiléer
Smör att steka i
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
400g classico italiensk pastasås från Barilla
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk italiensk salladskrydda
Salt
Svartpeppar
1/2 dl + 1 dl finriven parmesanost
Spagetti

Gör så här:


Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem i lite smör i en stekpanna några minuter på varje sida tills de fått en fin färg.
Ta upp dem ur stekpannan.

Hacka lök och vitlök och bryn det i lite smör i stekpannan. Tillsätt tomatsåsen, vispgrädden och salladskryddan. Smaka av med lite salt och svartpeppar. 

Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt den koka lätt tills kycklingen är genomstekt. 

Tillsätt sedan 1/2 dl parmesanost i såsen och rör om. Den resterande parmesanosten fördelar du på kycklingfiléerna. 

Servera med nykokt spagetti, lite extra nyriven parmesan och vitlöksbröd.

Smaklig måltid!

”Recept från Victorias Provkök”

Ha en fin fredag!

10
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00