ANNONS

Nutellakladdkaka med hallonpannacotta

/

Bakat

,

Dessert

,

Dukning

,

Högtider

,

Tårtor

,

Hej!
Nu blev det bloggtorka här en vecka… mycket nu. Magsjukan har hälsat på, skräcken. Men den enda som drabbades var Elin tack och lov!
Trodde inte det var sant utan var så förberedd på att få åka in med Daga.
Verkar som klorin, vitpepparkorn och Lactiplus räddade oss ännu en gång.

Star Wars kalaset ställdes in och vi gör ett nytt försök till helgen. Har suttit i möte angående Daga i 2 timmar idag. Och har roddat lite inför nästa vecka då jag och Daga åker till Falun två nätter. Och utöver det rullar ju allt på som vanligt.
Rullar på, hopar sig, rullar på…livet!
Igår var det Alla Hjärtans Dag och jag tycker ju det är lite roligt att få en extra anledning att mysa och fixa och duka. Jag var ledig så ordnade med de sedvanliga påsarna med lite choklad och annat kul. Själv fick jag också en, plus världens finaste bukett med blommor 🙏❤️
Till dessert bakade jag en nutellakladdis med frosting och hallonpannacottahjärtan.
Sött och syrligt på samma gång med en fluffig frosting.
Mums!
Det är väldigt kul att dekorera tårtor och annat med pannacotta (eller mousser) i små silikonformar.
Jag har flera liggande sen länge i mitt bakskåp men har inte använt någon förräns igår.
Det man ska tänka på är att göra pannacottan lite stabilare än vanligt. Samt att det är lättare att få dom ur formen om du lagt in dom i frysen en stund efter de stelnat till i kylen.

Nutellakladdkaka

Du behöver:
175 g smör, smält
3 dl strösocker
½ dl kakao
1 krm salt
2 dl Nutella
1 ¾ dl vetemjöl
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ordentligt. Rör ner Nutella, vetemjöl och ägg. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (23–24 cm i diameter)
.3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min.
Låt den svalna i formen. Låt den gärna stå i kylen helst över natten, eller annars ett par timmar innan den serveras, då blir den härligt seg i konsistensen.
”Recept från Lindas Bakskola”
HALLONPANNACOTTA:
Du behöver:
100 g frysta hallon
saft från 1 citron
2 dl vispgrädde
1,5 tsk gelatinpulver
1,5 dl strösocker
Gör så här:
Koka upp hallonen i en kastrull tillsammans med citronsaften.
Rör om hela tiden tills du fått ett mos.
Blanda gelatinpulvret med vatten enligt anvisning på burken.
Kör moset genom en finmaskig sil så att du blir av med frön och eventuella bitar.
Lägg det kärnfria moset i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna.
Värm upp under omrörning och se till att gelatinet är riktigt utblandat. Häll sen upp pannacottan i slikonformar.
Låt pannacottan stelna i kylskåp i minst 1 1/2 timme.
Lägg sen formen i frysen en stund för att enklare få ut dina pannacottahjärtan.
NUTELLAFROSTING:
Du behöver:
50 g mjukt smör
200 g färskost
1 dl nutella
Gör så här:
Vispa ihop alla ingredienser till en jämn och klumpfri frosting.
Lägg frostingen i en spritspåse med tyll och spritsa kladdkakan med frostingen mellan hallonpannacottahjärtan.
Dekorera med grovhackade pistagenötter, lingonpulver och ätbart guldglitter.
”Recept och inspiration från My Kitchen Stories”

Dukningen…

Underbar Magnolia på väg att slå ut! 😍

Natti natti….

7
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00