ANNONS

Pepparkakskladdkaka

/

Bakat

,

Choklad

,

Dessert

,

Jul

,

Kladdkakor

,

Hej lördag!

Ledig helg, fint väder och familjen mår skapligt. Vad mer kan man önska sig.
Har en del projekt som måste tas tag i, men de flesta är bara roliga. Ett av dom är en riktigt rolig utmaning som kommit via Instagram och bloggen som jag nu klurar på och ska sätta igång med så fort det bara går.
Här kommer recept på en riktigt god och julig kladdkaka. Och som vanligt när det gäller kladdkakor, en väldigt enkel sådan.
I det här receptet så vispas ägg och socker (istället för att bara röras ihop) vilket helst inte ska göras för att få en kladdigt god skapelse.
Men då ska helst kladdkakan göras dagen innan så den hinner sätta sig enligt mig.
Den här funkar utmärkt att göra samma dag och låta stå en stund i kylen innan servering bara, jag tycker den blev perfekt.
Du behöver:
150 g smör
3 ägg
3 dl socker
3 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
3 tsk pepparkakskryddor
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
Till formen:

Smör
Ströbröd
Topping:
Florsocker
Krossade pepparkakor
Till servering:

Vispad grädde med krossade pepparkakor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och ställ det svalt.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan bunke och vänd sedan ned dem i smeten.
Häll i smöret och rör runt ordentligt så att allt blandas.
Smöra och bröa en form med avtagbara kanter.
Häll i smeten och grädda i ugnen i ungefär 20-25 minuter.
Ta ut den, den ska vara lite lös i mitten och ställ den i kylen för att svalna!
Pudra lite florsocker på kakan och ha sen på lite krossade pepparkakor.
Servera med vispad grädde.
Ät och njut!
Med inspiration från koket.se

Ha en fin lördag!

5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00