ANNONS

Friterade Oreos med chokladsås och vaniljglass

/

Choklad

,

Dessert

,

Glass

,

Godkväll!

Imponera på gästerna eller familjen med den här desserten i helgen.
Eller skäm bort dig själv och gör den bara till dig om du är ensam, bara du gör den, finns inga ord för hur gott!!
Oreokakan blir som mjuk kakdeg under den friterade ytan, det tillsammans med chokladsås och en god vaniljglass. Magi magi magi!
Så kul med en lite annorlunda dessert också.
Då jag äger en fritös så använde jag den, men det går jättebra att fritera i kastrull med. Ta det du har helt enkelt.
Smet till 1 paket oreos:
1,25 dl vetemjöl
1,25 dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk smält smör
Ett halvt ägg
1 msk råsocker
1 nypa salt
Knappt 1 l smakneutral olja (rapsolja exempelvis) till fritering
Chokladsås:
2,5 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Smet:
Blanda alla torra ingredienser.
Häll ner mjölken och de smälta smöret över de torra ingredienserna under omrörning.
Häll tillsist ner det halva ägget om rör om.
Värm oljan i en djup kastrull eller liknande.
Testa att droppa i lite av smeten i oljan, får den färg är oljan tillräckligt varm.
Doppa oreo-kakorna i smeten och lägg ner dem i oljan. Vänd på dem så båda sidorna friteras. När de är färdiga, lägg dem på hushållspapper för att låta oljan rinna av något.
Chokladsås:
Sjud upp grädde, vaniljsocker och socker. När den börjat koka tar du bort den från plattan och häller i chokladen. Rör runt tills du får en slät chokladsås.
Pudra över lite florsocker på de friterade oreo-kakorna och servera med chokladsåsen och vaniljglass!
Ät och njuuuut!!
Recept från Hannas Bageri

Ha en fortsatt trevlig kväll!

6
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00