ANNONS

Banankaka

/

Bakat

,

Daga

,

Mjuka kakor

,

Hej hej!
Måndag efter jobbhelg, då brukar jag behöva bara få komma hem, varva ner, bara vara och njuta av tystnaden tills det är dags att hämta barnen på eftermiddagen. Men idag fick jag tillbringa dagen med mina tjejer istället. Inte fel det heller, men energin, tålamodet och orken är väl inte på topp om man säger så. Jag är en mycket bättre mamma på eftermiddagen just den här måndagen i månaden. När jag fått den tysta stunden för mig själv. Men dagen har gått jättebra.
Tjejerna har hållit sams större delen av tiden. Och jag har varit en helt ok mamma med ☺️

Elin drog ut två tänder imorse. Och när J skulle lämna Daga på förskolan kl 6.30 fick han veta att det varit fall med magsjuka så då fick hon också vara hemma.
Förra veckan bakade jag och Daga den här snabba och enkla Banankakan. Perfekt när man har övermogna bananer hemma. Det är bara att röra ihop alla ingredienser med gaffeln och skjuts in i ugnen. Receptet fick jag tips om av en fin tjej på Instagram.
Du behöver:
2 st mogna bananer (eller 3 små)
1 ägg
1 1/2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
4 msk mjölk
100 g smält smör
Rör ihop allt med gaffel (jag siktar alltid ner mjölet i allt jag bakar) och baka i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.
Känn med en sticka så den är klar.
Tack för receptet Malin!

Bästa hjälpen i köket!

God nybakad,men sockerkaka är som godast dagen efter när den legat och saftat till sig enligt mig. Vad tycker ni?

Nu är det dags att göra middag. Tjejerna har beställt Benjamins carbonara 😋👌

Ha en trevlig kväll!

4
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00