ANNONS

Grekisk pytt i panna

/

Kötträtter

,

Middag

,

Potatis

,

Godkväll!

Grekisk pytt. Finns massor av recept på nätet, det här är ett litet ihopkok av några. Supergott så testa om ni inte gjort det! Perfekt bjudrätt med allt i en panna i ugnen. Jag serverade med vitlökssås och oliver till…
Du behöver till 4-5 portioner:
500 g fläskfilé
2 paprikor
1 rödlök
1 gul lök
1 ask körsbärstomater
potatis
fetaost
Marinad:
1,5 dl olivolja
2 msk soja
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Putsa fläskfilén och dela den i lagom stora bitar.
Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i fläskfilén och låt den ligga där minst ett par timmar, gärna hela dagen.
Skär potatis i klyftor och lägg i en ugnsform eller plåt. Salta och ställ in i ugnen 15 minuter. Dela paprikan, klyfta löken. Lägg lök, paprika och fläkfilé, inklusive marinad, över potatisen och ställ in i ugnen igen i ca 30 minuter. Efter halva tiden så lägger du i tomaterna och fetaosten som du bryter i bitar.
Servera med vitlökssås.
Min vitlökssås:
2 dl turkisk yoghurt
3 msk majonnäs
2 tsk flytande honung
1-2 pressade vitlöksklyftor
Salt peppar persillade
Blanda ihop allt utom persilladen och låt stå och dra ett tag. Krydda lite persillade ovanpå innan servering.
Supergott med oliver till!

Trevlig helg!

6
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00