ANNONS

Frozen Oreo Cheesecake

/

Dessert

,

Kalas och fest

,

Tårtor

,

Godkväll!

En trött Jenny efter gårdagens festligheter…. Det var en jättetrevlig och lyckad kväll trots att jag var lite ur form. Men jag behövde träffa tjejerna, laga mat och tänka på annat. Gillar ju att ställa till med fest. 🤗 Kommer bilder på dukning och annat i nästa inlägg…
Efterrätten igår var hur GOD som helst, magisk!
Receptet är gjort för 1 stor 24 cm och en 15 cm form med löstagbar kant. Halvera receptet om du bara vill göra 1 form, 20-22 cm. Den blir lite extra pampig med 2 våningar så är man inte så många kan man göra 2 våningar med ännu mindre formar med. Den går utmärkt att förbereda. Bara att frysa in och ta fram och ställ på varandra 15 minuter innan servering. Dekorera under tiden.
Du behöver:

6 ägg
3 dl strösocker
400 g philadelphiaost
6 dl vispgrädde
4 tsk vaniljsocker
Ca 2 paket Oreokakor
Smör till formarna
Färska bär, citronmeliss och minioreos till dekoration.
Gör så här:
Krossa Oreokakorna i en matberedare eller i en påse med hjälp av kaveln.
Smöra botten och kanter på springformarna och täck både botten och kanter med krossat oreosmul.
Dela äggen i gulor och vitor.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och
ställ åt sidan.
Lägg äggulor, strösocker och philadelphiaost i en bunke och vispa till en jämn smet.
Vispa grädde och vaniljsocker i en tredje bunke och vispa tills grädden blir ganska fast.
Blanda först ihop vispgrädde och ostsmeten. Blanda sen ner äggvitorna försiktigt, se till att allt blir ordentligt blandat.
Häll i smeten i formarna och täck med krossade oreokakor. Spara lite smul till sen.
Ställ formarna i frysen och låt stå minst 4-5 timmar. Ta fram dem ca 15 minuter innan servering. Ställ den mindre cheesecaken på den andra och garnera med lite mer oreosmul runt om plus bär, minioreos och citronmeliss.
Ät och njut!

En mycket uppskattad och enkel efterrätt som ni bara måste göra!

Imorgon kommer recept på förrätt och bilder på dukning mm…
Fick så fina gåvor också som jag måste visa!
Ha en fortsatt fin kväll!

4
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00