ANNONS

Ugnsbakad lax med citronsås

/

Fisk och skaldjur

,

Lax

,

Middag

,

Varmrätt

,

Godmorgon! Pingsten står nu för dörren så jag tipsar här om supergod och festlig laxrätt som jag tycker ni ska laga i helgen. Jag blev bjuden på den hos min vän Karin för ganska länge sen men jag har inte glömt den, det gör man inte i första taget. Den här såsen är gudomligt god så gör dubbel sats, minst!

Du behöver till 4 portioner:

2 st citron
2 dl crème fraîche (2 dl)
1 tärning fiskbuljong
4 st laxskivor/bitar portionsstora
1.5 msk olivolja
1 tsk citronpeppar
Gör så här:

Skala en citron med potatisskalare, endast det gula. Koka skalen i 3 minuter och häll bort vattnet. Strimla och finhacka skalen.
Blanda ner hacket i en kastrull med creme fraiche och smulad buljongtärning. Koka upp. Smaka av med pressad citron. Känns såsen tjock, späd med vatten.
Pensla laxskivorna med olja och krydda med citronpeppar. Lägg skivorna i en liten långpanna och sätt in mitt i ugnen i 225 grader. Baka i 8–10 minuter.
Ta ut långpannan och låt fisken vila ett par minuter innan den serveras med såsen. Garnera med dill och citronklyftor.
Servera pressad potatis och smörstekt sparris till. Och ett gott kallt glas vitt!

Vad hittar ni på i helgen?
Vi ska på middag ikväll… Sen har vi massa hemmafix att ta tag i. Kalas och träffa bebisdate är också planerat. Helgen kommer gå alldeles för fort har jag en känsla av!

Ha en underbar pingst!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00