ANNONS

Daga har fyllt 4 år!

/

Allmänt

,

Barnkalas

,

Daga fyllde 4 år 20 december, och då firade vi henne med tårta och middag för dom närmsta i familjen. Sen ville hon ha ett litet kalas för kompisarna också och det gick av stapeln igår. Hon hade bestämt sen lång tid tillbaka att hon ville ha Bamsekalas. Egentligen gillar hon Spiderman, Captain America, Hulken och gänget mer men det ska hon ha nästa gång hon fyller år säger hon. Inga prinsesskalas här inte. Och har hon sagt Bamse när hon fyller 4, så då ska det vara Bamse. Då ändrar man sig inte till Spiderman bara sådär.
Liten, bestämd och målmedveten tjej. Jag gillar det, iaf mestadels av tiden….

På morgonen den 20 december väcktes hon av sång, paket och en bricka med dammsugare (hennes absoluta favoritkaka) och ett glas julmust som hon sagt innan att hon ville ha. Kusin Alex hade skickat ett paket med Paw Patrol grejer som hon blev superglad för. Och av oss fick hon bl.a. ett efterlängtat gosedjur. Det som hon gråtit över varje gång vi varit på Åhlens sista halvåret att hon inte fick köpa. Jag köpte det till henne redan i september då jag var rädd för att dom skulle ta slut. Slog in det och gömde det i källaren i väntan på den stora dagen. Sen under de tillfällena i höstas när jag inte trodde hon skulle klara sig, p.g.a. den då omedvetna kortisolbristen, så tänkte jag: hon måste hinna få sitt älskade gosedjur-vi får ta det till sjukhuset så hon får öppna det där om det här inte går vägen. Glädjen när hon öppnade paketet hemma på sin 4-årsdag var obeskrivlig, för både henne och mig, men på olika vis ❤️

Vi dukade för födelsedagsmiddag som
mormor och Mommen (Jockes mormor) kom på.

Mörka december. Skönt att det blir ljusare nu!

Så igår var det då dags för kompiskalaset. Daga bjöd in de tre närmsta kompisarna från förskolan och ett par kompisar som är vänner till oss i familjen. Hon fick flera superhjältar, pyssel, gosedjur och Star Wars lego. Allt precis som hon önskat sig.

Jag dukade med lite Bamsefigurer på bordet och sen hade jag köpt Bamse Kalasset som innehöll tallrikar, muggar, sugrör, servetter, kalaspåsar och en vimpel. Jättebra med sådana set tycker jag!

Honungsburkarna vi köpte på Kolmården i somras kom till användning på bordet med godsaker i. Jag och Daga bakade Smartiescookies tillsammans häromdagen, chokladbollar, Silviakaka med blått strössel och ”Bamsedammsugare”, hembakade dom med, serverades också.

Och en Marängswiss med blåa maränger och Bamsefigurer i….

Sen blev det Limbo!
Det brukar dom göra på förskolan så det ville Daga ha som lek på kalaset.

Snurra runt, sen sätta fast svansen på rätt ställe på hunden…

Till sist avslutades kalaset med fiskdamm.
Elin var lekledare och vilken storasyster. Bästa kalasvärdinnan! Ska hyra in henne till alla kalas i fortsättningen!

En nöjd tjej som undrade när alla gått om hon blivit 5 nu och om hon blivit längre. Inte helt lätt när man firar sin födelsedag flera gånger ❤️

3
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00