ANNONS

Julafton

/

Allmänt

,

Högtider

,

Jul

,

Hoppas alla hade en bra julafton igår. Våran var bra men intensiv som vanligt. Dagen började med att mormor ringde och berättade att hon fått magsjuka. Kl 10 skulle Elin vara i kyrkan för att sjunga i kören på "Samling vid krubban". Vi gick dit allihopa. Himla mysigt och stämningsfullt.

Utanför kyrkan, och lillasyster tokar sig som vanligt!

Sen hem och förbereda julbord och vänta på tomten.

Dukningen såg ut så här. Jättenöjd!
Hade planerat den sen länge, så klart för att vara mig. Jag kan inte låta bli då det är det roligaste jag vet. I år ville jag ha en mer rustik dukning och jag har ett gammalt trätråg från min farmor och farfars gård som jag använde mitt på bordet för att ha ljus, granris, juläpplen, kottar, kanelstänger och ljusslinga på. Sen dukade jag med Rörstrands tallrikarna och kristallglasen jag vann. Jag har kompletterat och köpt till assietterna. Dom här tallrikarna har jag suktat efter jättelänge så jag är så otroligt glad över vinsten.

Och sen kom han äntligen!
Tomten!

Barnen var nöjda och glada. Daga fick sin efterlängtade Ninja turtles dräkt och actiongubbar bl.a. vilket är det roligaste hon vet. Elin fick bl.a. en frisyrbok som visar hur man gör alla disneyprinsessors frisyrer, hon var helt eld och lågor över den. Och säsongskort till Gesundaberget, hon började åka slalom så smått i vintras. Hon tyckte det var såå kul så det vill vi uppmuntra.

Så mycket av det traditionella julbordet fastnade inte på bild. Däremot tårtan som är samma som jag gjorde här, fast utan den största nedersta våningen och mer juldekorerad med fikon, björnbär, hallon, valnötter, pekannötter och smält karamell.

Mums! Älskar dom här saftiga chokladbottnarna och nutellakrämen. En mastig dessert men man tar bara en liten bit. Bestämde den för länge sen då den är så kul att göra och dekorera.

Nu har vi en lugn och soft juldag här hemma med film, lek och ätande av godis och rester. Precis som det ska vara.

God fortsättning!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00