ANNONS

Prinsessbakelser på min födelsedag

/

Bakat

,

Kalas och fest

,

Tårtor

,

Häromdagen var det min födelsedag! Jag gillar att fylla år. Eller gillar att fira födelsedagar, spelar väl ingen större roll vem som fyller i familjen egentligen. Jag älskar ju att baka, duka och fixa…och fira födelsedag är ett ypperligt tillfälle att få göra det lite extra. Just den här dagen var lilla Daga febrig och förkyld. Hon var även vaken på natten innan så energin var inte på topp. Vi köpte hem pizza, jag hade planerat att laga middag först men lade ner det. Lade energin som fanns till att göra dom här ljuvliga små prinsesstårtorna/bakelserna istället. Det är egentligen lättare att göra en stor tårta då dom här tar extra tid, och det är en del pill…men det är det värt för hur söta är dom inte?! Jag gjorde muffins och delade varje i 3 delar. Använde min egna hallonsylt och Roy Fares recept på vaniljkräm. Spacklade sen med grädde och kavlade marsipan och lade över. Samma princip som när du gör en stor tårta alltså.

Receptet gäller för 12 st muffins:
200 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½ mjölk
rivet skal och saft av ½ citron
Fyllning:
vispgrädde
vaniljkräm
hallonsylt
Ca 5 dl grädde att spackla med
Dekorering:
500 g marsipan
florsocker
Vaniljkräm:
60 g äggula (3 st)
85 g socker (1 dl)
25 g maizena (½ dl)
½ vaniljstång
250 g mjölk (2 ½ dl)
15 g Smör (osaltat)
Gör så här:

1. Muffins: Sätt ugnen på 200°.
Smörj och bröa en muffinsplåt. Rör smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Tillsätt mjölk och citron och rör till en jämn smet. Fördela smeten i plåten och grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt svalna och stjälp upp muffinsen på ett galler.
2. Vaniljkräm: Rör ihop äggulor, strösocker och maizena i en bunke. Dela vaniljstång och skrapa ur kärnorna och lägg det i mjölken.
Koka upp mjölk och vaniljstång i en tjockbottnad kastrull.
Vispa ner den varma mjölken i bunken, blanda väl och häll tillbaka alltihop i kastrullen. Koka under konstant omrörning upp blandningen tills den tjocknat till en kräm, sänk värmen och koka ytterligare 2 minuter. Häll över vaniljkrämen i en bunke och tillsätt smöret, rör om tills smöret har smällt, plocka ur vaniljstången och låt svalna i kylen.

3. Fyllning: Vispa lite grädde och vänd ner i vaniljkrämen.

4.Montering: Dela varje muffins i tre bottnar.
Bred sylt på den understa bottnen.
Lägg på nästa och bred ett tjockt lager grädd- och vaniljkrämsblandning på den. Lägg på den sista bottnen och bred ett tjockt lager med bara grädde på toppen, runda av uppåt som en boll. Bred lite grädde även på sidorna så att marsipanen fastnar. Kavla ut marsipanen tunt och ta ut rundlar med ett mått som mäter 10–12 cm i diameter. Lägg försiktigt ett marsipanlock på varje bakelse och tryck lika försiktigt till det i nederkanten. Pudra över florsocker och dekorera hur du vill. Med små rosor eller pärlor. Snyggt att knyta ett band runt nertill också om man vill det.

Jag hade kvar små små prinsesskronor från ett barnkalas för länge sen. Dom passade hur bra som helst på dessa minitårtor!

Elin skrev så gulligt på sin ljusbox på morgonen innan hon gick till skolan ❤️

Presentöppning! Fick den fina apan från Kay Bojesen bl.a.

Och den här lilla tjejen. Hon var så slö igår morse och när jag tog tempen så hade hon 35 (!) grader! Värmde upp henne och fick en akuttid på Vårdcentralen. Hon hade hög sänka och läkaren konstaterade lunginflammation efter att ha lyssnat på henne. Hon har haft feber och förkylning upp och ner sista tiden. Pigg och slö om vartannat. Nu äter hon penicillin och är mycket piggare redan. Tack och lov, hon skrämmer mig rejält ibland.

Oj vilken nackspärr jag har idag! Försöker kurera den nu för ikväll vankas det tjejfest 🎉🍾💃🏻🍴🍷🍸

Ha en trevlig helg!

5
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00