ANNONS

Chokladpavlova

/

Choklad

,

Dessert

,

Tårtor

,

Härligt krispig maräng, chokladkräm, grädde, chokladsås och maltesers. En dröm för den som älskar choklad! Och det gör väl i princip alla väl?

Igår fyllde min mamma år och då bjuder vi alltid hem henne på middag.
Hon önskade sig Lasagne med vitlöksbröd till.
Och till efterrätt passade jag på att göra den här underbara pavlovan som jag haft på min ”att testa” lista länge nu.
Den kommer från Roy Fares… En riktig Roy Fares vecka i mitt kök den här veckan 😃😋
Har du inte testat hans recept tidigare så är det dags nu, för jag säger det igen, dom är toppen!
Du behöver:
Chokladkräm
100 g mörk choklad, 70 %
60 g äggula (5)
75 g strösocker (0,75 dl)
30 g maizena majsstärkelse (0,5 dl)
3 g vaniljsocker (1 tsk)
350 g mjölk, 3 % (3,5 dl)
20 g osaltat smör
Chokladpavlova
75 g mörk choklad
140 g äggvita (4 stora)
220 g strösocker (2,5 dl)
8 g maizena (1 msk)
4 g vitvinsvinäger (1 tsk)
Chokladsås
85 g strösocker (1 dl)
40 g kakao (1 dl)
100 g grädde (1 dl)
30 g smör
Garnering
500 g grädde (5 dl)
100 g choklad, hackad
20 maltesers
Kakao
Gör så här:
Chokladkräm
1. Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
2. Blanda äggula, socker, maizena och vaniljsocker i en bunke.
3. Koka upp mjölken i en kastrull och blanda ner den ordentligt i ägguleblandningen. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills blandningen tjocknar till en kräm. Låt gå på värme ytterligare 2-3 minuter för att koka bort smaken av majsstärkelsen.
4. Häll krämen över chokladen, klicka i smöret och blanda tills chokladen har smält. Täck med plastfolie och låt stå i kylen tills den är kall.
Chokladpavlova
5. Hacka chokladen lägg i en bunke, smält över ett vattenbad eller i mikron.
6. Sätt ugnen på 150 grader.
7. Vispa äggvitor till ett skum och tillsätt lite i taget av strösockret, vispa till en fast maräng.
8. Tillsätt maizena och vitvinsvinäger och blanda försiktigt med en slickepott.
9. Ringla i smält choklad och marmorera genom att vända runt max 2-3 gånger.
10. Fördela marängen på två plåtar med bakplåtspapper och gör runda bottnar av marängen, cirka 18-20 cm i diameter.
11. Grädda mitt i ugnen i cirka 60 minuter. Stäng av ugnen och låt stå där med ugnsluckan öppen tills ugnen har svalnat.
Chokladsås
12. Blanda strösocker och kakao i en kastrull, ha i grädde och smör.
13.Koka upp på mellan värme i ca 5 minuter, rör mellan varven så den inte bränner fast. Koka till en fin och glansig chokladsås.
Fyllning och garnering

14. Vispa grädden och fördela den och chokladkrämen (ringla chokladkrämen med en spritspåse) mellan och ovanpå bottnarna.
15. Strö över den hackade chokladen, ringla chokladsås över och avsluta med chokladkulorna samt att pudra över kakao.

Jag rekommenderar verkligen att göra den här. Den var helt otroligt god!

10
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00