ANNONS

Naked cake med choklad och nutella

/

Bakverk

,

Choklad

,

Tårtor

,

Vilken härlig tårta va?! Såå fin om jag får säga det själv, och god!! Bottnarna är sådär saftiga och goda så det känns som en dröm att äta. Receptet kommer från ett gammalt julnummer från Allt Om Mat. Där var den dekorerad med fikon bl.a. Jag gjorde min lite mer somrig och mer passande till Elins födelsedagskalas.

Gör kakbottnarna och frostingen i god tid och lägg ihop och dekorera strax före servering.
Till ca 16 bitar:

9 dl vetemjöl (540 g)
9 dl strösocker
4 1/2 dl kakao
1 1/2 msk bikarbonat
1 msk bakpulver
6 ägg
6 dl mjölk
3 dl rapsolja
4 dl vatten
Nutellafrosting:

250 g mörk choklad (64-70 %)
1/2 dl nutella (hasselnötskräm)
350 g smör, rumsvarmt
2 tsk vaniljsocker
4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
Garnering:

Efter tycke och smak!
Jag hade hallon, jordgubbar, björnbär, macarones, björnbärssmörkräm, mynta, rosa och vita maränger, gudströssel. Och en ros.
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Vispa upp ägg, mjölk och olja i en separat skål. Vänd ner de torra ingridienserna och vattnet i äggsmeten och vispa ihop till en jämn smet.
2. Häll smeten i 3 smorda och mjölade formar, den ena ca 26 cm i diameter, den andra ca 20 cm i diameter och den tredje ca 10 cm i diameter. Grädda den stora formen i nedre delen av ugnen ca 50 minuter, den mellanstora ca 40 minuter och den minsta ca 25 minuter.
3. Vänd upp kakorna på ett galler och låt dem kallna under formen. Dela kakorna till två bottnar vardera.
4. Nutellafrosting: Hacka chokladen och smält den och nutellan i mikrovågsugn eller över vattenbad. Låt svalna. Vispa smör och vaniljsocker fluffigt. Vispa äggvita, socker och salt över vattenbad tills sockret har lösts upp, 45-50 grader. Ta bort från värmen och fortsätt vispa med elvisp tills marängsmeten är kall.
5. Vispa i smör och choklad i marängsmeten. Lägg krämen i en spritspåse. Klipp ett litet hål, ca 5 mm. Ställ frostingen i kylen ca 1 timme.
6. Spritsa krämen på bottnarna och lägg ihop tårtan.
7. Garnera tårtan precis före servering.
8. Koka ihop 1 dl socker och 1 msk vatten till en ljus karamell. Doppa kastrullbottnen hastigt i kallt vatten så att karamellen svalnar. Ringla karamellen över dekorationerna. (Det här uteslöt jag men kommer säkerligen göra en annan gång)

Nu middag och kvällsrutiner, nattning av barnen och packa väskan till jobbet… Hoppas hinna med att se Springfloden också, sista avsnittet ikväll. Tända ljus för en kär vän och den hon mist ska vi också göra ❤️
Kram!

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00