ANNONS

Chokladtårta med Dulce de leche

/

Bakverk

,

Choklad

,

Tårtor

,

En underbart chokladig och mäktig tårta som förbereds dagen innan.
Chokladkaka:

250 g mörk choklad
250 g rumsvarm smör
2 1/2 dl råsocker
3 ägg + 1 äggula (obs! ett ägg i taget)
1 dl (60 g) vetemjöl
drygt 1 dl (60 g) kakao
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
Chokladglasyr:

300 g mörk choklad (gärna Lindt Sea salt)
3 dl vispgrädde
1 msk honung
25 g rumsvarmt smör
Fyllning:

3 dl Dulce de leche
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Klä en form med löstagbar form, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper eller smörj formen.
3. Smält 200 g choklad. Hacka resten (50 g) av chokladen grovt.
4. Vispa smöret och råsockret mjukt och fluffigt med elvisp.
5. Tillsätt äggen ett i taget samt äggulan och vispa ordentligt mellan varje ägg.
6. Rör ner den smälta chokladen i smeten.
7. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten.
8. Vänd försiktigt ihop smeten och vänd sist ner den hackade chokladen.
9. Häll smeten i formen, grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Prova gärna med en sticka, smeten ska ha stannat, men kakan ska inte vara helt genomgräddad.
10. Hacka chokladen till glasyren fint.
11. Koka upp grädden med honungen, dra kastrullen från plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen i den heta grädden. Rör tills all choklad har smält. Tillsätt smöret i små klickar och rör ihop till en slät smet. Låt glasyren stelna i rumstemperatur till nästa dag.
12. Dela kakan till 2 bottnar. Hit kan du förbereda.
13. Bred ett tjockt lager Dulce de leche på bottnen. Lägg på överdelen och bred glasyren över kakan. Dekorera efter tycke och smak.

Blir det något över går den utmärkt att frysa, smakar lika gott!

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00