ANNONS

Kasslergryta

/

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!

I veckan gjorde jag den här kasslergrytan med lite av varje jag hade hemma. Blev riktigt god! Det går bra att byta kasslern mot kyckling och riset mot pasta. Skriver ca mått då jag hade i på känsla. Smaka av.

Du behöver till 4-5 portioner:

4-500 g kassler

1-2 schalottenlök (1 liten vanlig gul lök går också)

1 pressad vitlöksklyfta

Smör att steka i

1 liten påse färsk spenat

Strimlade soltorkade tomater i olja, efter tycke och smak. Gott att ha i lite av oljan med. Använder alltid Zeta’s.

1 burk lätt crème fraiche parmesan och vitlök

2-3 dl grädde, jag har matgrädde

1/2 grönsaksbuljongtärning

Salt, svartpeppar

Basilika

Gör så här:

Strimla kasslern och finhacka löken. Fräs i en stekpanna i smör. Ha i spenaten, vitlöken och soltorkade tomater och låt fräsa med en kort stund tills spenaten dragit ihop sig. I med crème fraiche, grädde, grönsaksbuljong och låt puttra ihop. Smaka av med kryddorna.

Servera med ris eller pasta och en god sallad.

Smaklig spis!

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Kram//Jenny

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Krämig falukorvsgratäng med pasta

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!

Middagstips till veckan. En god krämig gratäng med falukorv, pasta, tomater, ost. Jag varierar denna med antingen ajvar relish eller chilisås beroende på vad som finns hemma. Den här gången blev det ajvar. När jag har chilisås tar jag inte så mycket som 2 dl, kanske hälften. Smaka av. Och jag steker alltid korven lite först då jag vill ha en yta på den.

Du behöver till 4-5 portioner:

Pasta till 4-5 personer

500 g falukorv

3 dl grädde

2 dl ajvar relish, jag har mild

1 pressad vitlöksklyfta

Salt, svartpeppar

2-3 tomater

Riven ost, jag har cheddar och mozzarella

Oregano

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka pastan al dente.

Strimla falukorven och stek den i pannan så den får lite yta.

Blanda grädde, ajvar, vitlök, salt och svartpeppar i en skål/bunke.

Blanda korven och pastan i en ugnssäker form. Slå över grädde och ajvarblandningen. Skiva tomaterna och lägg på. Strö på riven ost. Avsluta med att krydda med oregano över osten.

Gratinera i ugnen i ca 15 minuter till osten smält och fått färg.

Smaklig spis!

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Kram//Jenny

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Knäckig Bananpaj

/

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!

En av mina favoritpajer blir mitt tips till helgfikat. Gillar du som mig friterad banan så måste du göra denna knäckiga bananpaj, den smakar precis som det! Så god! Enkel och snabb att göra, som vi gillar, eller hur?

Du behöver:

4 stora bananer, eller 6 mindre

100 g smör, rumstempererat

2 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

3/4 dl ljus sirap

En nypa salt

Till servering:

Vaniljglass

Ljus sirap

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skiva bananerna och lägg dom i en pajform. Blanda övriga ingredienser och bred ut så gott det går över bananerna.

Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.

Servera pajen ljummen eller kall med vaniljglass och ringlad sirap över.

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Redo att sättas in i ugnen.

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Foto: Copyright 2021. All rights reserved.

Testa den här som dessert eller till fikat.

Trevlig helg!

Kram//Jenny

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00