OM JENNIE OCH STINA

 

KONTAKT: jennieochstina@gmail.com

HEMSIDA: www.jennieochstina.com


Jennie och Stina

OM JENNIE

Grymt god mat har alltid varit en stor och viktigt del av mitt liv. När gick på högstadiet skaffade jag mig mitt första extrajobb på ett bageri där jag spenderade många tidiga morgonar och fick lära mig oerhört mycket om alltifrån bakverk till bröllopstårtor, att garnera vackert och konsten kring att baka goda, saftiga och fina bröd.
Något år innan jag började på restaurangskolan startade jag min första matblogg ”Kalasgott” där jag delade jag med mig av mina recept – det var dessutom först då mitt intresse för att skriva om, styla och fotografera mat tog fart på riktigt!
Under mitt sista gymnasieår (2011) medverkade jag i Sveriges Mästerkock och lyckades ta mig hela vägen till final. Sedan dess har jag arbetat på restauranger i både Sverige och Frankrike, frilansat som kock, matskribent, matfotograf och krönikör. Gett ut kokboken ”Kalasgott” (Natur & Kultur, 2012) och designat en kökskollektion för Hemtex. Ingen dag är den andra lik och jag njuter till fullo!
Att kunna arbeta med mat på alla dessa kreativa plan är en kombination som är som gjord för mig. Det är utan tvekan det härligaste och roligaste jag vet!
/Jennie Benjaminsson

 

OM STINA

Stina var namnet. Är en glad, framåt och busig tjej som älskar att njuta av livets alla goda ting. Det är liksom min grej. Att prata och ta till humorn är ett par egenskaper jag nog besitter. Jag gillar när det är heta diskussioner om allt som hör livet till.
Jag kommer från en väldigt stor familj och har 9 syskon. Min pappa kommer från Kreta och min mamma från Dalarna. Hos oss har det alltid varit mycket mat och dörren har alltid stått öppen. Det har sprungit mycket folk hos oss, kompisar, mammas vänninor, grannar, släktningar. Ja, ni förstår. Och knytpunkten har alltid varit kring  köket och maten. Det är där vi samlas, fikar och äter.
Att röra i grytor, baka och krydda har alltid legat mig varmt om hjärtat! Dock har det alltid varit ganska galet kring mig, med armarna i luften, mycket liv och ganska så busigt, men jag gillar det. Det behöver inte vara så perfekt jämt. Det gör inget att det är lite galet. Det blir ju gott och det är oftast med glimten i ögat.
Jag älskar när jag får bjuda folk på mat, eller laga mat tillsammans med andra och bara hänga kring den miljön. Jag upplever att det mesta händer kring mat, vin eller till fikat. Det är kring det man umgås, enligt mig.
Under år 2013 hände mycket fantastiskt i mitt liv – jag började arbeta som hemkunskapslärare och medverkade i tvprogrammet Sveriges Mästerkock. ​ Att på ett härligt och roligt sätt förmedla matkunskaper till våra älskade barn är otroligt häftigt och ger mig lycka ända in i själen! Och att stå i tv och laga mat har gett mig otroliga möjligheter till att jobba med med på alla kreativa plan. Det passar mig som handen i handsken – för mat och människor är verkligen det jag brinner och lever för!
/Stina Patetsos