Härlig passionsfruktsdrink med ananas!

Äntligen börjar värmen nå Sverige (eller åtminstone Stockholm) och svalkande drinkar passar sig fint som törstsläckare. Jag – Jennie – tänkte därför bjuda på receptet för en exotisk och het goding, nämligen en passionfruktsdrink med ananas och röd chili ur kapitlet ”Äntligen semester” från min första kokbok ”Kalasgott”. Den är vrålgod och uppskattas av alla drinkdrickare – trust me. 🙂

Sommarpassion. Kap. Äntligen semester.LITEN

Sommarpassion
6 glas

1 mogen ananas
3 lime
2 msk råsocker
3 passionsfrukt
1/4 röd chilipeppar
15 myntablad
25 cl ljus rom, ex. Bacardi
krossad is
sodavatten
ev. 6 myntakvistar och 1/2 dl röda vinbär, att toppa med

Gör så här
Skala och skär bort mittenroten från ananasen. Finhacka fruktköttet och mixa det nästan slätt tillsammans med saften från limefrukterna och råsockret. Gröp ur passionsfrukten, finhacka chilin och strimla myntabladen. Blanda ananaspurén med innanmätet från passionsfrukten, chili, mynta och ljus rom. Häll upp på glas och toppa med krossad is, sodavatten och ev.  myntakvistar och röda vinbär. Njut!

LOADING..