Rotfrukter i ugn- snabbt och lyxigt!

Gott folk!

Stina Patetsos som skriver från ett mycket hektiskt liv. Är i full fart att planera mitt bröllop som äger rum om ca 1 månad- och det är mycket när man har 300 gäster vill jag lova! 🙂

21688_10153170321976181_9078111246495187198_n

Så nu har jag inte alls tid att stå vid spisen flera timmar och laga mat- då är det kanon att kunna slänga in maten i ugnen! Och jag har verkligen hittat min nya favorit- rotfrukter i ugn! Vegetariskt, lyxigt, enkelt och förbaskat gott. Vi ska inte glömma hur mycket nyttigheter det är heller 🙂

Jag slängde på de mesta jag hade hemma på plåten. Ovan ser ni sötpotatis, kålrot, rödbetor, morötter, palsternacka, vitlök och färska kryddor. Några msk olivolja, citronsaft, salt och peppar- och skjuts in i ugnen. Serverade detta tillsammans med tzatiski och en fräsch grönsallad.

TIPS! Halvera vitlöken som på bilden- det blir liksom ett himla tjusigt resultat. Och sen doftar huset härligare också 🙂

ENJOY!

  1. Katta skriver:

    Ser gott ut!
    Hur mycket av skalet tar du av innan du halverar
    Vitlöken?
    Blir den lika mild som när man kör klyftorna hela skalade? 🙂

Comments are closed.

LOADING..