Kock på Den Gyldene Freden!

Hej vänner och bästa matfolk,

En lycklig Jennie som skriver ikväll. Efter en omtumlande veckan med flytt från Göteborg till Stockholm, uppackning och soffbordsletande, planering av ny kokbok och nytt kockjobb har jag äntligen landat och kan slappna av. Äntligen är jag ”hemma” i mitt älskade Stockholm igen.

Jo, som det står i rubriken så har jag börjat arbeta som kock på Den Gyldene Freden, och det här beslutet vill jag gärna berätta mer om! De senaste åren har jag hoppat in lite här och var på krogar i Göteborg och gjort en vintersäsong i Chamonix kombinerat med matjobb för diverse livsmedelsföretag och tidningar. Det är helt fantastisk roligt – men jag utbildade mig inte till kock för att bara skriva om mat. Det finns en anledning till att jag började jobba i ett bageri kl 5 på morgonen som 14 åring, styckade kött på Gödebergs gård, gjorde cappucinos där jag ringlade den skummade mjölken i fina mönster på Skafferiet, lagade á la carte  på St Hans på Gotland café under första sommarlovet i årskurs 1, gick restauranglinjen och kom 1a med tre klasskamrater under samma år i tävlingen med Chaine des Rottisseurs, åkte till korsika och gjorde kökspraktik året därpå, sökte till Sveriges Mästerkock och gick till final under sista skolåret och blev utsedd till Årets Kockelev i Västsverige. Ja, ni hajar – jag vill arbeta som kock och laga fantastisk mat och hela tiden utvecklas.

Så jag har tagit beslutet om att laga mat till gäster varje dag – och inte längre flänga runt – på en krog jag känner att jag kan utvecklas på och som håller hög standard och har höga krav. Därför känns Den Gyldene Freden som en perfekt arbetsplats för mig och jag hoppas på att träffa många härliga gäster och följare där! 🙂

På min lediga tid så kommer jag att göra härliga redaktionella matjobb, matblogga här och skriva kokböcker med Stina som också arbetar med mat varje dag som husmor på Svenska kyrkan. Vi är ett riktigt verksamt kockdream team numera och gör allt av det roligaste vi vet.  Livet är fantastiskt fint!

buffé jennie och stina

Den 21/4 kommer vår Buffékokbok ut i handeln – här kan ni förhandsboka den! 🙂

LOADING..