Frasvåfflor & Belgiska våfflor – De godaste!

Glad våffeldag allesammans!

Eftersom vi älskar våfflor i alla dess former så kommer här våra två godaste recept på frasvåfflor och belgiska våfflor! Grädda och njut! 🙂

Belgisk våffelsmet

Belgisk våffelsmet
12st

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk strösocker
2 ägg, separerade
5 dl mjölk
75 g smält smör

Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker. Rör sedan ihop äggulor, mjölk och det smälta smöret i en annan skål och rör ner vätskan i mjölblandningen under omrörning, se upp för klumpar. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktning ned dem i smeten. Låt smeten stå och svälla minst 15 minuter före gräddning.

TIPS: För chokladvåfflor byter man ut 1/2 dl av vetemjölet mot 1/2 dl äkta kakao.

frasvåfflor

Frasvåffelsmet
12st

4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 krm strösocker
3 dl mjölk
3 dl kolsyrat vatten
100 g smält smör

Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och socker i en skål och tillsätt mjölk, kolsyrat vatten och smör. Låt smeten stå och svälla 10 minuter före gräddning.

  1. Gülay skriver:

    Hej
    För Belgiska våfflor ska man ha en speciall järn?

Comments are closed.

LOADING..