Mina absoluta favorithak i Stockholm!

Jag – Jennie – får ofta frågan om restaurangtips i både Göteborg och Stockholm, men eftersom jag är betydligt bättre på att gå ut och äta i Stockholm så tänkte jag skriva ut några av mina favoritkrogar – eller rättare sagt – favorithak där.

Det finns ett enormt utbud med bra ställen att äta på i Stockholm, och så finns det såklart bättre passande restauranger för olika typer av tillfällen. Sedan skall det också tilläggas att jag inte ätit på alla krogar i Stockholm. Men, jag försöker ständigt passa på att gå till nya krogar för att vidga mina vyer. Dock har jag som säkerligen många andra några krogar som jag gärna återkommer till oavsett dag på veckan eller tillfälle eftersom de, i mina ögon, serverar riktigt god mat utan större exprimentella utsvävningar, mer bättre klassiker, för ett någorlunda bra pris (som alltid så får man vad man betalar för).

De här nedan är mina stammishak, med en mycket positiv betoning, så att säga. Dessa rekommenderar jag alla dagar i veckan, du behöver alltså inte fylla år eller fira något för att ha anledning till att besöka stället. Det räcker med aptit för en godare lunch eller middag!

Vilka är era absoluta favorithak i Stockholm – och övriga landet? Tipsa gärna!

FullSizeRender(12)

PA&CO

Mitt absolut favorithak i Stockholm är PA&CO. Jag äter där så ofta jag kan och har kommit på mig själv att tipsa om stället flera gånger. Jag råkar även beställa deras italienska råbiff där nästan varje gång.. Den är nämligen Stockholms godaste råbiff enligt mig. Gärna med pommes och tryffelmajo till. Det är en kombination som aldrig kan gå fel. Vrålgod. Dock har de även fantastiska andra rätter på menyn – jag har testat flera av dem med glad min – och förra året åt jag bl.a. mitt livs godaste skaldjurslinguini där med pilgrimsmusslor och löjrom. Ja, de har helt förstått grejen med att göra klassiker ännu bättre. Dessutom är det en fruktansvärt skön och avslappnad miljö som gör mig riktigt bekväm alla dagar i veckan. Det kan inte annat än att bli trevligt.

 

Pastis

Jag älskar Pastis. Och jag älskar god och vällagad fransk mat. Och jag älskar mysiga miljöer, särskilt gamla stan. Och jag älskar överraskningar i form av läckra amuser. Allt det har jag upplevt här.

 

Sturehof

Ja, nu tycker ni kanske att det helt plötsligt blev lite dyrt och snoffsigt. Och skamligt att jag kallar stället för ett hak. Men jag gillar maten på Sturehof, den är alltid god! Dessutom är jag alltid nöjd med servicen här. Det här är en krog man kan lita på och återkomma till oavsett dag och tillfälle trots att det är lite ”fint”. Av den anledningen är Sturhof ett bättre hak och ett bra safe card för mig, och maten här passar de flestas smaklökar, vilket alltid är bra om man osäker på vad sällskapet gillar.

 

Sonjas Grek

Det här är både mitt och Stinas absoluta favoritlunchhak och det ligger på Söder. Här äter man den godaste Caesarsalladen med halloumipanerad kyckling till ett bra pris. Riktigt trevlig personal också! Det här är alltså ett gemytligt familjevänligt ställe utan vita dukar och finporslin. Jag tycker att Sonjas Grek är ett ruggigt bra och prisvärt lunchhak – även här med en extremt positiv betoning!

 

Le rouge

Återigen, jag älskar gamla stan och jag älskar fransk mat. Den goda lunchserveringen är dock mer passande att kalla för hak, eftersom middagssittningarna är betydligt mer lyxiga. Skulle även säga att miljön drar åt det mer sexiga och mysiga hållet än åt det finfina pryda som Sturehof erbjuder, även om Le Rouge har rejält med klass så känns det alltså mer avslappnat. Perfekt lunchställe för alla typer av tillfällen och mer passande för romantiska- och vänskapliga tillfällen om kvällarna.

 

The flying elk

Jag älskar öl. Och mat. Och som sagt – gamla stan. Och på Flying Elk vet man verkligen vad man sysslar med. Lyxigt pubhak – vardag som helg!

 

 

 

 

 

 1. Gülay skriver:

  Hej
  Trodde att Takenaka i Halmstad hade godaste sushin men Umai sushi måste jag ju testa också. Bästa pizzan i Halmstad är på Capri storgatan tycker jag.

 2. Gülay skriver:

  Amida kolgrill som ligger i Södermalm skulle jag rekomendera. Stället ser väl inte lockande ut,men de har fantastiska turkiska grillrätter.

 3. I Halmstad har jag två favoriter som jag ALLTID går till när jag är ute och käkar. Vid Lilla Torg finns The Fox & Anchor, som bytt lokaler och stil. De har SÅ mycket god öl, helt galet utbud och jättegod mat. Deras hamburgare är skitgoda men sen har de även veckans långkok vilket får mig att falla pladask. Är jag sugen på fisk blir det sushi och då blir det på Umai Sushi som ligger mellan centrum och Tylösand, vilket är asbra på sommaren när man vill hänga på stranden hela dagen och inte orkar bry sig om middag. Där har jag varit kund i typ fyra år och jobbat sommar/extra sen i april förra året så det löste ju sig jättebra med att få äta billigare och så!

  Kommer du till Halmstad – ät på Umai en fredag (eller vilken dag som helst om det är på sommarn men säg till i förväg då så man kan se till att jobba och göra världens godaste sushi till dig!). Deras nigiri med halstrad lax eller havskräfta som steks i sake är ljuvliga!!

Comments are closed.

LOADING..