Vegetarisk middag- sötpotatis!

Gott folk!

Stina Patetsos som skriver denna meat free monday! Precis slukat en riktig god portion av ugnsrostade sötpotatisar, rödbetor och morötter! SÅ enkelt att göra och så förbaskat gott! Jag åt detta tillsammans med fetaost, tzatsiki och en god sallad. Och detta vill jag givetvis rekommendera er! Hälsosamt, gott, mättande och galet lätt att smida ihop! Recept? Kommer nedan! ENJOY!

10644934_10153076074751181_4162415179210907416_n

4 personer

2 st sötpotatisar

6 st morötter

6-8 rödbetor (ca 500 g)

1/2 kruka färsk timjan

1/2 dl olivolja

1 citron (saften)

salt och nymalen svarpeppar

 

1.  Sätt ugnen på 200 grader. Skala sötpotatis, rödbetor och morötter.

2. Skiva varje sötpotatis på längden och dela den i långa båtar (tjocka klyftor).

3. Dela morötterna på hälften och varje rödbeta i fyra delar.

4. Lägg alla grönsaker på en plåt tillsammans med citronsaft, olivolja, salt, peppar, färsk timjan och blanda ihop.

5. Rosta i mitten av ugnen tills grönsakerna är mjuka och potatisarna fått färg.

6. Servera med fetaost, tzatsiki och en god sallad.

MEATFREE MONDAY när den är som bäst! Och inte minst hälsosam 🙂

 

 

LOADING..