Godaste kycklingsoppan!

Gott folk!

Stina Patetsos som skriver från ett mycket burrigt, blåsigt och regnigt Stockholm. Och vad passar då inte bättre än en riktigt god soppa? Precis- och det här måste jag bara få dela med er!

Har precis avnjutit den bästa soppan jag vet- nämligen på Grekisk Kycklingsoppa! Det här är verkligen min bästa soppa och det är en riktig klassiker i många grekiska hem. Soppan smakar mycket av citron och kyckling- och den är helt underbart krämig och god.

Serverade denna soppa i kyrkan häromdagen- och mina lunchgäster rensade kastrullen på många, många liter 🙂

Kan varmt rekommendera dena goding till soppa. Fetaost, oliver och ett gott bröd är givna succéer som tillbehör! Hoppas ni kommer gilla denna soppa lika mycket som mig. Nedan kommer receptet!

Grekisk kycklingsoppa

11002589_794791280600610_8925602363192530296_n

4 portioner
Ingredienser
 • 1 st kyckling, hel
 • 1 1/2 dl basmatiris
 • 3 st ägg
 • 2 st hönsbuljongtärning
 • 2 st citroner
 • vitpepparkorn
 • 4-5 st lagerblad
 • salt och grovmalen svartpeppar

 

 1. Lägg kycklingen i en kastrull och fyll på med vatten så att det nästan täcker kycklingen. Häll på 1 tsk salt, lagerblad, buljongtärningar och några vitpepparkorn.
 2. Låt koka 1 timme, eller tills du ser att kycklingen är färdig. Skumma under koktiden av allt skum som kommer upp till ytan.
 3. Sila av buljongen, lägg kycklingen i en skål och koka upp buljongen på nytt.
 4. Häll på basmatiris. Koka tills riset är mjukt och ställ nu kastrullen åt sidan.
 5. Vispa upp 3 ägg i en skål, pressa ner saften från två citroner och häll på 1 tsk svartpeppar. Ta nu ca: 2 dl av buljongen från soppan och rör ner den sakta i äggblandningen, samtidigt som du vispar, detta så att soppan inte skär sig.
 6. Därefter rör du sakta ner ägg-och buljongblandningen i soppan. Även detta för att soppan inte ska skära sig.
 7. Rensa kycklingen och dela den i bitar och häll i soppan. Värm upp soppan och servera. Krydda med salt och svartpeppar om det behövs.
 8. Ät tillsammans med ett gott bröd, fetost och oliver!
 1. Hej Madeleine!

  Vad roligt! Tack för att du uppdaterar om hur mycket salt som behövs. Missat att skriva in. Börja med 1 tsk. Sen kan du salt och peppra efter tycke 🙂

  Hoppas det smakar!

 2. Vilken spännande soppa! Jag ska absolut testa den! Ska det vara 1 tsk eller msk salt när man kokar kycklingen?

Comments are closed.

LOADING..