Portionsbröd deluxe!

God dag Sverige-och världen över!

Stina Patetsos som skriver från ett skinande Stockholm! Precis avnjutit en härlig frukost med nybakade små minilimpor! Jag har lagt upp denna bild förut- och vill verkligen tipsa er om att baka bröd på detta sätt. Det är riktigt snygga och väldigt trevliga att bjuda på 🙂

10533996_338601009629915_1373192921062232950_n

Receptet är detsamma som jag gör på mina stora limpor- ja, ett av de bästa och populära brödrecept jag har! Och vet ni? De tär BUSENKLA att slänga ihop!

Hoppas ni kommer gilla dessa lika mycket som jag och Jennie!

Portionsbröd deluxe

 

10392481_396464850510197_5653657185659312146_n

      INGREDIENSER

  • 1 pkt färsk jäst
  • 1 dl riktigt god olivolja
  • 3 1/2 dl vatten
  • 1 dl yoghurt naturell 3 %
  • 10-12 dl Manitoba cream eller annat vetemjöl (special)
  • 2 1/2 tsk salt
  • 1 msk honung (rågad msk)

 

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Värm olja, vatten och honung till 37 grader (fingervarmt). Slå över vätskan över jästen så att den löses sig.
  3. Häll på yoghurt och salt. Rör om. Häll på mjöl i omgångar och arbeta degen väl. Desto längre du knådar degen, desto bättre blir brödets resultat.
  4. Se efter hur mycket mjöl du behöver, degen får inte bli för torr. Degen ska släppa kanterna från bunken och vara mjuk och smidig. Arbeta “bort rynkorna” i degen. Vi vill ha en slät deg!
  5. Använder du en bakmaskin kan du låta den köra degen i minst 15 min. Låt degen jäsa under bakduk i minst 40 min.
  6. Ta sedan upp degen och knåda den ännu en gång. Lägg sedan upp den på en plåt med bakplåtspapper/bakform. Baka ut till minlimpor eller frallor. Låt jäsa ytterligare- minst 30 min under bakduk.
  7. Därefter tar du en mycket vass kniv, skär snygga diagonala streck i brödet. Detta för ett snyggare bröd. Vill du ha det ännu snyggare så siktar du över mjöl över brödet. In i ugnen. Grädda ca 20 min tills brödet har fått fin gyllenbrun yta.
  8. Vänta i minst 30 min innan du skär upp brödet. Sen är det bara att äta och NJUTA!

 

LOADING..