Chokladfondant till nyår!

God jul och God fortsättning önskar vi er alla! Hoppas att ni hade en härlig julafton med släkt och vänner, det hade vi – minst sagt! 🙂 Nu är det snart nyår och vi har fått flera förfrågningar om just den perfekta nyårsdesserten – så här kommer vårt tips. En ljuvlig chokladfondant slår aldrig fel, det är verkligen heaven on a plate.

Bonne année!

chokladfondant

Chokladfondant

6 portioner

———————–

125 g mörk choklad

125 g vit choklad

100 g smör

3 msk vispgrädde

3 msk mjölk (3%)

3 msk Cointreau alt. Cognac eller pressad apelsinsaft

1 1/4 dl vetemjöl

1 krm salt

3 ägg

3/4 dl strösocker

———————

till servering:

vaniljglass och hallon

————————–
Gör så här

1. Hacka chokladen och smält tillsammans med smör, mjölk, grädde och cointreau över ett vattenbad.

2. Sikta vetemjölet och rör ned mjöl och salt i den smälta chokladsmeten.

3. Vispa ägg och socker poröst och vänd ner i chokladsmeten. Rör om tills smeten är jämn och slät.

4. Ställ smeten i kylen minst 2 timmar. (Den går att förvara i kylen upp till 3 dagar)

5. Sätt ugnen på 220 grader. 

6. Fördela smeten över 6 smorda portionsformar, ex cocotter.

7. Grädda fondanterna i mitten av ugnen ca 10 min. Servera genast med glass och hallon, antingen i formarna eller så kan de försiktigt stjälpas upp på tallrikar.

  1. Anna skriver:

    Sååå otroligt god!!! Verkligen ett kanonrecept:)))

  2. Mums mums mums! O funkar som skrivet lika bra att förvara smeten i kylen några dagar. Eller faktiskt värma på i micron om de varit bakade en gång.

  3. Benke skriver:

    Sjukt gott! Väl avvägt recept! En ny favorit!

Comments are closed.

LOADING..