Saffranspannacotta

 

Glad Lucia alla vänner – hoppas ni njuter av en mysig helg! Här kommer ett riktigt smarrigt recept på en ljuvligt god juldessert – nämligen saffranspannacotta!

saffranspannacotta

Saffranspannacotta
4 portioner

4 dl vispgrädde
4 msk strösocker
¼ g saffran
2 gelatinblad

garnering:
lättvispad grädde, färska fikon och lingon

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

2. Koka upp grädde, socker och saffran.

3. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem  i den heta vätskan och fördela saffransgrädden över 4 portionsglas. Låt pannacottan stå kallt i minst 4 timmar.

4. Garnering: Toppa med vispad grädde, fikon och lingon vid servering.

  1. Sara skriver:

    Vet ni vad, det går jättebra att använda geleringssocker istället för att använda gris.

  2. Patrik skriver:

    Varför aldrig vegetariskt alternativ?
    Gelantin!!!!
    P

  3. Gülay skriver:

    Förlåt det inlägget där ni frågade läsarna vilka julrecept vi vill se var skrivet den 24 oktober. Den finns kvar. Men jag tycker ändå att ni har varit väldigt sparsamma med att dela julrecept.

  4. Gülay skriver:

    Hallååå först delar ni ett inlägg där ni frågar läsarna vilka julrecept de vill se. JAG svarar med mina önskemål och väntar och väntar.Men sedan tar ni bort det inlägget! Väldigt konstigt

Comments are closed.

LOADING..