3 galet läckra chokladdesserter!

Vi älskar choklad, och inte minst att smaksätta desserter med choklad, så idag vill vi dela med oss av tre vansinnigt smarriga chokladdesserter!

Vad sägs om en len och krämig glasstårta med Baileys och chokladfudgesås, världens godaste och nyttiga chokladkaka med dadlar och nötter – eller en magisk vit chokladcheesecake?

– Alla våra goda chokladdesserter går att förbereda och ta fram vid serveringstillfället, så gör dem redan nu och njut av en fantastisk och ljuvlig chokladdröm i helgen!

Vit chokladcheesecake

Vit chokladcheesecake

8-10 bitar

botten:
150 g smör
300 g digestivekex

fyllning:
600 g naturell färskost
2 dl crème fraiche
1 dl strösocker
1 msk maizena
3 ägg
250 g vit choklad

garnering:
färska bär
Gör så här:
1. Botten: Sätt ugnen på 175 garder. Smält smöret. Mixa eller mortla kakorna till fina smulor och blanda smöret med kaksmulet till en jämn deg.
2. Tyck ut kexdegen i både botten och längs med kanterna av ugnsform, 20×30 cm. Grädda kexbotten mitt i ugnen ca 10 minuter.
3. Fyllning: Vispa färskost och socker poröst. Rör i crème fraiche och maizena. Vispa i äggen, ett i taget. Finhacka den vita chokladen och smält den försiktig i mikrovågsugn eller över vattenbad. Vispa i den smälta chokladen i smeten.
4. Häll fyllningen i den förgräddade kexbotten och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Får den för mycket färg är det bara att täcka över den med lite aluminiumfolie. Låt cheesecaken svalna helt i kylskåp.

Glasstårta med chokladfudgesås

Glasstårta med Baileys och chokladfudgesås

8-10 bitar

chokladfudgesås:
3 dl vispgrädde
3 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
100g mörk choklad, hackad
2 msk smör
1 nypa salt

glassmet:
3 dl vispgrädde
4 ägg, vitor och gulor separerade
1,25 dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
3 msk Baileys
2 msk starkt kaffe

garnering:
kakao & bär

Gör så här:
1. Chokladfudgesås: Koka upp alla ingredienser till såsen i en bred kastrull och låt fudgen koka på medelhög värme i 10 minuter. Låt svalna och gör under tiden glassmeten.
2. Glassmet: Vispa grädden fluffig i en skål och vispa äggvitorna till ett hårt skum i en annan skål.
3. Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker, Baileys och kaffe.
4. Blanda ned äggulesmeten i den vispade grädden och vänd försiktigt ned äggvitorna.
5. Häll smeten i en frystålig rund form, ca 22 cm i diameter. Ringla ner fudgesåsen så att glasstårtan blir marmorerad, som en tigerkaka ungefär. Ställ in formen i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten.
6. Garnering & Servering: Tag fram glasstårtan och lägg den på ett fat. Låt stå framme i 15 min och pudra sedan kakao över och toppa med bär. Servera genast!

Nyttig chokladkaka med dadlar & nötter

Nyttig chokladkaka med dadlar & nötter

8 bitar

150 g sötmandel
20 st färska dadlar
2 msk kokosolja
1 tsk äkta vaniljpulver
2 krm flingsalt
1 enkel espresso (alternativt 2 msk starkt kaffe)
2/3 dl kokosflingor
3 msk kakao
150 g mörk choklad
50 g valnötter

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader. Rosta mandlarna mitt i ugnen ca 10 min och låt svalna.
2. Kärna ut dadlarna. Mixa dadlar, kokosolja, kaffe, kakao, kokosflingor, salt och vaniljpulver så det blandar sig väl. (Det ska bli en kladdig röra). Grovhacka nötterna och  rör ner dem i smeten.
3. Tryck ut dadel- och nötsmeten i en form (alternativt små formar, gärna i aluminium).
4. Smält chokladen över vattenbad eller på låg värme i mikron. Bred den smälta chokladen över kakan och garnera med valnötter.
5. Ställ in kakan i frysen så att den stelnar- då är den absolut som godast!

 

LOADING..