PERFEKT ROSASTEKT ANKBRÖST – TILLAGNINGSGUIDE!

Hej vänner – Jennie som skriver idag!

Att tillaga ankbröst perfekt rosa är något jag ofta får frågan om – särskilt via min Instagram @jenniebenjaminsson. Så idag tänkte jag ge er svaret på den frågan.

Det var först när jag jobbade som kock på Korsika som jag lärde mig det ultimata knepet för att steka ankbröst så att de blir perfekt rosa i köttet. Och när jag var i provköket på Allt om mat så delade jag med mig av knepet där – vilket fick bl.a. min fantastiska och otroligt begåvade kollega Kristina Valentin att tappa hakan, inte ens hon hade sett den här metoden tidigare.

Så hur tillagar man ankbröst perfekt rosa? Läs min tillagningsguide här nedan!

IMG_0050

PERFEKT ROSA ANKBRÖST  – TILLAGNINGSGUIDE

1. Putsa ev bort synliga hinnor och senor från ankbrösten.

2. Skär täta och fina snitt i ett korsmönster i fettkappan.

3. Strö ett tunt lager med salt i botten av en KALL stekpanna.

4. Lägg ankbrösten i den saltade pannan med fettkappan nedåt.

5. Ställ stekpannan på spisen och sätt den på högsta värme.

6. Sänk inte temperaturen och vänd inte på ankbrösten förrän fettkappan är krispig och gyllenbrun.

7. Nu får du snabbt vända på ankbrösten så att de får en lätt gyllene stekyta på andra sidan.

8. Tag ur ankbrösten ur pannan och lägg dem i en ugnsform. (Spara och sila fettet som är kvar i pannan och använd det till att göra de godaste ugnsrostade potatisarna eller som redning tillsammans med mjöl i ex en rödvinssås.)

9. Stek klart ankbrösten, med fettkappan uppåt, mitt i ugnen på 175 grader ca 10 min.

10. Slå in ankbrösten i smörpapper eller bakplåtspapper (ej folie!) och låt dem vila på en skärbräda i 5-8 min innan du skär dem i tunna skivor.

 

FullSizeRender
Perfekt rosa ankbröst med tryffelrisotto och rödvinssås!

LOADING..