World Vegetarian Day & Vegetarisk Smörgåstårta!

Vänner – idag är det World Vegetarian Day, och vi älskar att vegetarisk mat fått en egen dag – mer grönt åt folket! Det här supergröna dagen ska såklart firas av oss ikväll – tillsammans! De kommande dagarna är vi nämligen i Stockholm och plåtar recept till vår buffékokbok som kommer ut våren 2015. Vi kan även avslöja att den kommer att inhålla massor av gröna recept – det är ju både vansinnigt gott och ligger helt i tiden.

Här kommer ett riktigt kalasrecept på en vegetarisk smörgåstårta dagen till ära – den är grym och älskad av både vegetarianer och alla andra. Laga, bjud och njut!

noname-141

Vegetarisk smörgåstårta

6 portioner

 

6 skivor landgångsbröd

2 msk majonnäs

1/2 huvud krispsallat

100g solrosskott

ev. 1 zucchiniblomma

 

fyllning:

1 zucchini, strimlad

2 röda paprikor, urskärnade och strimlade

1/2 rödlök, finhackad

2 vitlöksklyftor

1 dl soltorkade tomater, finhackade

1 msk olivolja

3 msk majonnäs

3 msk naturell färskost

1 dl riven parmesanost

salt och svartpeppar, efter smak

 

Gör så här:

1. Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda zucchini, paprika, rödlök, vitlök, soltorkade tomater och olivolja i en ugnsform och rosta grönsakerna i mitten av ugnen i 40 minuter.

2. Låt grönsakerna svalna och finhacka sedan allt med en kniv. Rör ihop grönsakerna med resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.

3. Sammansättning: Skär bort kanterna från bröden. Lägg två av brödskivorna på ett serveringfat och bred över hälften av fyllningen. Lägg på ytterliggare två brödskivor och bred ut resterande fyllning. Toppa med de två sista brödskivorna.

4. Spackla tårtan runt om alla sidor och ovansidan med majonnäs. Täck kanterna med salladsblad och garnera ovansidan med solrosskott och ev. en zucchiniblomma.

 

LOADING..