Världens godaste brownie med kolasås, marshmallows och chokladtryffel!

Hej vänner,

Jennie som skriver! Det här receptet lade jag upp första gången för drygt 6 år sedan på min första matblogg Kalasgott. Jag kallade den då för Oooey gooey brownie och det här receptet har cirkulerat runt på bloggar i Sverige sedan dess – en klar favorit hos många eftersom den innehåller precis allt som är gott: en kladdig chokladbotten, smarrig kolasås, sega marshmallows och en mörk chokladtryffel. Svårslagen kombination helt enkelt. Baka, bjud och njut!

Kap. Sockerchock. Polkakladdkaka/Oooey gooey kladdkaka/Vit kladd

Oooey gooey brownie
120 g smör
120 g mörk choklad
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 g hackad mjölkchoklad
150 g minimarshmallows (eller stora klippta i mindre bitar)
1 burk dulce de leche
Chokladtryffel:
125 g hackad mjölkchoklad
125 g mörk choklad
1½ dl vispgrädde
Gör så här
Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. Bred ut smeten över en smord mindre långpanna, c:a 20×30 cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader c:a 20 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallowlagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret. Ställ kallt och låt stelna. Skär sedan i bitar.
LOADING..