Äntligen höst – Kantarellcrêpes!

crepes liten

Nu är svampsäsongen äntligen här – som vi har längtat efter kantareller, trattisar och Karl Johansvamp! Förutom att bara smörsteka svampen och äta som den är på rostat bröd så är crêpes fyllda med en underbart god och smakrik svampstuvning en favorit – så här kommer vårt recept på grymt smarriga kantarellcrêpes.  Laga och njut! 🙂

 

Kantarellcrêpes
4 portioner

crêpessmet:
2 dl vetemjöl
2 krm salt
4 dl mjölk
2 ägg
2 msk smält smör

fyllning:
800 g kantareller
2 schalottenlökar
några kvistar färsk timjan, bladen
2 msk smör
100 g bladspenat
1 msk balsamvinäger
2 tsk dijonsenap
1 tsk svart vinbärsgele
2 msk konc. viltfond alt kalvfond
2 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
salt och nymald svartpeppar

2 dl riven västerbottenost

Gör så här:
1. Crêpessmet: Blanda mjöl och salt i en skål. Vispa ner mjölken och sedan ägg och smält smör. Låt smeten svälla i 30 minuter.

2. Hetta upp ett pannkaksjärn och stek åtta gyllenbruna crêpes på medelhög värme.

3. Fyllning: Borsta rent svampen och finhacka schalottenlökarna. Fräs svamp , lök och timjan i smör på låg värme ca 15 minuter.

4. Vänd i spenaten och tillsätt balsamvinäger, dijonsenap, gelé och fond. Pudra över vetemjölet och häll på grädden. Låt fyllningen sjuda ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.

5. Fördela fyllningen längs med mitten av varje crêpe. Rulla ihop och vik in kanterna.

6. Vid servering: Lägg crêpesen i en bakplåtspappersklädd ugnsform, strö över den rivna osten och gratinera dem mitt i ugnen på 200 grader, ca 20 minuter.

LOADING..