Mörk chokladpudding med kanderad mandel & granatäpple!

 

1425748_547460072009983_1826654658_n
Såg ni senaste avsnittet av Hela Sverige Bakar? Det gjorde vi! Matprogram är ju något av en favorit hos oss- samtidigt som vi bli lite nostalgiska med tanke på att vi båda började vår matresa genom Sveriges Mästerkock!

Desserter stod på schemat i Hela Sverige Bakar och den sista utmaningen var just Chokladpudding – så här kommer vår absolut bästa, godaste och inte minst lyxiga version på Chokladpudding med mörk choklad, kanderad mandel och granatäpple. Och istället för att vara allt för pretentiös och servera den i portionsglas så har vi gjort en maffigare serveringsvariant genom att hälla chokladpuddingen i vacker glasskål som gästerna själv får ta ur och portionera hur dem själva vill. Rustikt och elegant på samma gång!

Gör vår smarriga chokladpudding till helgen, njut lite extra och må alldeles för bra! Mycket kärlek från oss! /Jennie & Stina

1480727_547460772009913_1973728133_n

Mörk chokladpudding med kanderad mandel & granatäpple

6 portioner

 

2 gelatinblad

3 dl standard mjölk

2 dl vispgrädde

2 msk espresso/konjak/whiskey/favoritlikör

3 äggulor

4 msk brunt farinsocker

175g mörk choklad (70%), hackad

1 nypa flingsalt

 

garnering:

2 dl vispgrädde

0,5 granatäpple

1 dl kanderade mandlar

 

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och ställ åt sidan.

2. Koka upp mjölk, grädde och espresso/konjak/whiskey/favoritlikör.

3. Vispa äggulor och socker poröst. I en tunn stråle, vispa ner den heta gräddmjölken i äggulesmeten.

4. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud smeten försiktigt på svag värme under konstant omrörning tills smeten har tjocknat, ca 8-10 minuter. Den får inte börja koka, då skär den sig.

5. Krama ur gelatinbladen och vispa ner i den färdigsjudna smeten tillsammans med den hackade chokladen och rör om tills krämen är helt slät. Smaka av med en nypa flingsalt. Häll upp chpkladpuddingen i en vacker skål och låt stelna i kylen minst 6 timmar, men gärna över natten.

6. Garnering: Vispa grädden lätt och fluffig. Plocka ut kärnorna ur granatäpplet. Toppa krämen med grädden, granatäpplekärnorna och kanderade mandlar.

LOADING..